Spoorzoeken in de Bemmelse polder

Foto: Lingewaard Natuurlijk

De winter staat voor de deur en de kortste dag nadert. Zondag middag 19 december is een uitgelezen moment om, warm gekleed en met je kijker in de handschoenen, de polder te verkennen met de gidsen.

Op zoek naar sporen van bevers, maar de sporen van reeën, vossen, vogels en zelfs dassen kunnen ook gevonden worden op de kale grond.

Winterse aanblik

Op naar buiten, even een frisse neus halen. Met gidsen van Lingewaard Natuurlijk zoekt de groep sporen en kijkt uit naar kramsvogels, koperwieken en grazende kolganzen. Misschien ontdekken sommigen wel een enkele toendrarietgans, wat vroege brandganzen of de zeldzame roodhalsgans. Vergeet ook de planten niet, met hun verdorde staketsels vormen zij fraaie silhouetten in het landschap en geven het een winterse aanblik.

Aanmelden, waar, wanneer en kosten

In verband met de huidige coronaregels graag 24 uur voor de start (14.00 uur, 19 december) aanmelden via: [email protected]lingewaardnatuurlijk.nl of via Gijsbert Peelen 06-10864179.
Vanaf 13.45 uur verzamelt iedereen in de Veldschuur, Sportlaan 1M Bemmel. De tocht start om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur.
De kosten van deelname zijn €3,- per persoon; kinderen €1,50 en zijn welkom vanaf 6 jaar.
Tip: laarzen aan, kijker en fototoestel mee.

Reacties

Cookieinstellingen