IVN RijnWaal excursie vogels spotten op zondag 8 (en woe 18 januari)

Foto: IVN RijnWaal

Op zondag 8 januari om 09.00 uur organiseert IVN RijnWaal een circa twee uur durende excursie vogels spotten in Park Immerloo en Holthuizen. De excursie start vanaf de parkeerplaats langs de Loostraat tegenover de Parkdreef in Huissen.

Op woensdag 18 januari om 09.00 uur is er een herkansing vanaf deze locatie voor iedereen die geïnteresseerd is in vogels. Allebei worden geleid door de IVN RijnWaal natuurgids Ben Brouwer, mobiel 0653927477.

Water en wintervogels zien

We zullen water en wintervogels zien zoals putters, sijzen, kramsvogels en koperwieken en mogelijk een appelvink. En verder allerlei kleinere en grote standvogels en wintergasten. Mogelijk zien we ook de havik welke zich in het gebied heeft gevestigd.

Het Immerloo

Het Immerloo is een park in Arnhem op de zuidelijke oever van de Immerloo plas. Park Immerloo is aangelegd tussen 1969 en 1972 en was daarmee het eerste stadspark in het stadsdeel Arnhem-Zuid. De begroeiing langs en in het water, op de dijken en de daar tussenliggende velden is voor vogels een rijk voedsel- en rustgebied.

Praktische informatie

De twee excursies in Park Immerloo en Holthuizen zijn op 8 en 18 januari en beginnen om 9.00 uur. Ze duren ongeveer twee uur. Die worden geleid door de IVN RijnWaal natuurgids Ben Brouwer, mobiel 0653927477.
Het begint bij de parkeerplaats langs de Loostraat in Huissen, tegenover de ingang Parkdreef in Huissen.
Extra Informatie:
  • Denk aan waterdichte schoenen of laarzen en vergeet uw verrekijker niet.
  • Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
  • Deelname aan deze excursie is op eigen risico.

Meer informatie over IVN RijnWaal is te vinden op www.ivn.nl/afdeling/rijnwaal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen