Wandelen en vogels spotten met IVN RijnWaal langs de Linge in Lingewaard op 14 mei

Foto: Hermandat Fotografie

Op zondag 14 mei om 11.00 uur organiseert IVN RijnWaal een circa twee uur durende natuurwandeling langs de Linge in Lingewaard. De excursie is georganiseerd in het kader van de week van de vogelbescherming.

In het kader van de nationale vogelweek van vogelbescherming gaan we vogels spotten langs de Linge in de gemeente Lingewaard.
Het is verplicht je voor deze excursie aan te melden via de site van de vogelbescherming.

Nationale vogelweek

De Linge is een riviertje gelegen in de Betuwe tussen de Waal en de Rijn. Het stroomt door een gevarieerd polderlandschap met een aantal aangrenzende plassen en is  een belangrijk broed en foerageergebied voor watervogels zoals de krakeend, bergeend, grauwe gans, nijlgans en kuifeend. Ook tref je daar steltlopers zoals de grutto, tureluur, kluut en lepelaar.
Verder zijn er veel rietvogels te zien zoals de kleine karekiet, rietgors, blauwborst, baardman en rietzanger en ook de buizerd en koekoek laten zich regelmatig zien.

Gidsen

De IVN RijnWaal gidsen zijn Anja Straver en Ben Brouwer, mobiel 0653927477. Zij zullen voor de vogelbescherming deze excursie verzorgen.
Een van de gidsen is een zeer ervaren vogelspotter en de andere gids zal het samenspel tussen de vogels, planten en insecten toelichten.

Let op

Deze natuurwandeling langs de Linge is op zondag 14 mei. De start is vanaf Nijverheidsstraat 2, 6851 EJ in Huissen en wordt geleid door de natuurgidsen Ben Brouwer en Anja Straver.
Deelname is op eigen risico. Meedoen is gratis maar een vrijwillige bijdrage voor de onkosten van IVN RijnWaal wordt op prijs gesteld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen