Excursie vogels spotten op de fiets in de Ooijpolder op 4 juni met IVN RijnWaal

Foto: IVN RijnWaal

Op zondag 4 juni om 07.00 uur organiseert IVN RijnWaal een excursie vogels spotten op de fiets in de Ooijpolder. Deze start vanaf het Hollandsch-Duitsch gemaal, Dijkgraaf van Wijckweg 4 in Nijmegen.

De excursie wordt geleid door de natuurgids Ben Brouwer mobiel 0653927477.
Deze excursie wordt herhaald op woensdag 21 juni om 09.00 uur vanaf dezelfde locatie.

Prachtig wandel en natuurgebied

IVN RijnWaal gaat op de fiets vogels spotten vanaf de Ooijse bandijk. De Ooijpolder met de oude Waal is een prachtig wandel en natuurgebied met een grote verscheidenheid aan planten en dieren. Vogels voelen zich daar dan ook helemaal thuis. Jullie gaan kijken naar de eerste kuikens van dit jaar. En natuurlijk naar alle vogels die voorkomen in dit prachtige gebied. Mogelijk zien jullie de blauwborst en de grote gele kwikstaart. Ook zijn er veel zangvogels te zien en vooral te horen.

Praktische informatie

  • Op zondag 4 juni om 07.00 uur organiseert IVN RijnWaal een circa twee uur durende excursie vogels spotten op de fiets in de Ooijpolder. Deze start vanaf het Hollandsch-Duitsch gemaal, Dijkgraaf van Wijckweg 4, 6522 KS Nijmegen.
  • Deze excursie wordt herhaald op woensdag 21 juni om 09.00 uur vanaf dezelfde locatie.
  • Denk aan waterdichte schoenen of laarzen en jouw verrekijker. En vergeet niet om jouw fiets mee te nemen.
  • Deelname is op eigen risico. Meedoen is gratis maar een vrijwillige bijdrage voor de onkosten van IVN RijnWaal wordt op prijs gesteld.

Informatie

Meer informatie over IVN RijnWaal is te vinden op www.ivn.nl/afdeling/rijnwaal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen