Vleermuizen opsporen met IVN RijnWaal in de Gendtse waard op 16 september

Foto: IVN RijnWaal, gewone dwergvleermuis

Op zaterdag 16 september om 19.30 uur organiseert IVN RijnWaal een circa twee uur durende excursie vleermuizen zoeken in de Gendtse waard. De excursie start vanaf de afrit Kaaksedam, op de splitsing Waaldijk Markt Kaaksedam te Gendt.

De excursie wordt geleid door de natuurgids Ruud Milder mobiel 0638967259. Wil je meer te weten komen over de dwergvleermuis, de rosse vleermuis, de watervleermuis en vleermuizen in het algemeen, kom dan zaterdag 16 september naar Gendt.

Niet op waarde beoordeeld

Vaak verguisd en daardoor voor veel mensen niet op waarde beoordeeld. We hebben het namelijk over een bijzonder dier de vleermuis. Om hier meer achtergrond informatie over te vertellen en feiten van fabels te scheiden gaan we vanavond op pad. Wat eet een vleermuis en hoeveel is dat ongeveer per nacht. Hoe vangt het dier eigenlijk zijn prooi en meer van dit soort feiten zullen ter sprake komen. Vanavond willen we daar verder op ingaan en de vleermuis op een andere manier in de ‘spotlight’ zetten.
Zien we ze vliegen, of zullen we ze alleen horen. Als het aan de gidsen ligt wordt het beide. Het enige voorbehoud is dat de natuur zich niet laat sturen. Dus het zou ook kunnen dat we uitsluitend kunnen genieten van een mooie avond, met een prachtige zonsondergang.

Praktische informatie

  • Op 16 september om 19.30 uur organiseert IVN RijnWaal een circa twee uur durende excursie vleermuizen zoeken in de Gendtse waard.
    De excursie start vanaf de afrit Kaaksedam, op de splitsing Waaldijk Markt Kaaksedam te Gendt. De gids is Ruud Milder mobiel 0638967259.
  • Denk aan waterdichte schoenen of laarzen en vergeet jouw verrekijker niet.
  • Aangezien de zon omstreeks 20.00u ondergaat, kan voor de terugweg een zaklamp handig zijn.
  • Deelname is op eigen risico.
  • Meedoen is gratis maar een vrijwillige bijdrage voor de onkosten van IVN RijnWaal wordt op prijs gesteld.
  • Meer informatie over IVN RijnWaal is te vinden op www.ivn.nl/afdeling/rijnwaal.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen