Start nieuwe cursus Muziek Maak Je Zelf in Huissen

Foto:

Medio september start de Stedelijke Muziekvereniging Huissen weer met een nieuwe cursus Muziek Maak Je Zelf. Die cursus is nu diverse malen gegeven en is telkens zeer succesvol. Wekelijks wordt op de vrijdagmiddag 1 uur lesgegeven aan de kinderen. Alle lessen zijn in Muziekgebouw Het Stedium, Muntstraat 10 in Huissen. De lessen Muziek Maak Je Zelf zijn bedoeld voor kinderen vanaf groep 4 t/m 7.

Het doel van de cursus is een kennismaking met muziek in het algemeen en met een orkest in het bijzonder. Met kennismaking wordt ook bedoeld dat diverse aspecten van muziek, kennis van muziekinstrumenten en het spelen in een orkest aan bod komen. 

Allereerst echter beoogt de cursus het plezier in muziek maken te stimuleren. De leerlingen krijgen een blokfluit en een map met werkbladen en muziek. In een groepje leren de kinderen het orkest en de instrumenten kennen, leren ze muzieknoten lezen en samen zingen. Maar ze leren vooral dat samen muziek maken heel erg leuk is. 

Na afloop van de wekelijkse lessenserie volgt een slotuitvoering voor ouders en familie met de uitreiking van een diploma. De leerlingen kunnen instrumenten uit proberen, waarmee ze les kunnen krijgen van een muziekdocent op de muziekschool!

De lessen gaan binnenkort van start, dus haast is geboden. Er hebben zich al meerdere leerlingen aangemeld, maar het is nog mogelijk voor de komende cursus in te schrijven. 

Meer weten? Neem contact op via telefoonnummer: 06-13865492; via [email protected] of kijk voor meer informatie op www.stedelijkemuziekhuissen.nl.

Foto Cor Neijenhuis

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop. Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen