Marianne Schuurmans voorgedragen als burgemeester Lingewaard

Foto:

Op donderdag 26 september omstreeks 18.00 uur is mevrouw M.H.F. (Marianne) Schuurmans -Wijdeven tijdens een bijzonder raadsvergadering door Commissaris van de Koning Cornielje geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Lingewaard. 

Sinds 1998 is mevrouw Schuurmans actief in het openbaar bestuur. Zij trad in dat jaar als lid van de VVD toe tot de tot de commissie Welzijn en Zorg en de commissie Openbare Werken in de gemeente Beuningen. 

In 2002 is zij in deze gemeente begonnen als gemeenteraadslid. In verband met vervanging wegens ziekte heeft zij al in 2003 de stap naar het wethouderschap in Beuningen gemaakt en was in die functie verantwoordelijk voor de portefeuilles Onderwijs, Welzijn, Recreatie en Toerisme, Sport, Kunst en Cultuur. 

Van 2006 tot 2010 was zij weer gemeenteraadslid. Daarnaast heeft zij van 2007 tot 2011 als lid deel uitgemaakt van Provinciale Staten in Gelderland, met de portefeuilles Jeugdzorg, Cultuur, Zorg en Welzijn.

Verder maakt zij sinds 2010 deel uit van het hoofdbestuur van de VVD als portefeuillehouder Haya van Somerenstichting, Opleiding en Training.

Tijdens haar welkomstspeech zei de burgemeester onder meer het volgende: “Ik verheug me erop om zakelijk en privé deze mooie gemeente nader te leren kennen. U zult me zakelijk maar ook privé in alle kernen tegenkomen; ik ben de trotse burgemeester van alle inwoners van Lingewaard.”

burgemeester-1

Schuurmans ontving de Lingewaardse ambtsketen met de vlinder.

Foto’s: Foto Mireat Gendt

Bron: Gemeente Lingewaard


Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen