40 boetes uitgeschreven tijdens grootscheepse veiligheidscontrole

Foto:

De politie heeft vrijdag 25 oktober in samenwerking met de douane, belastingdienst, ANWB en de RDW een grootscheepse veiligheidscontrole gehouden op/rond de N325 (Arnhem – Nijmegen) en de wijk Malburgen in Arnhem-Zuid. Deze vond plaats tussen 15.00 en 22.00 uur. De controle werd gehouden in het kader van het Donkere Dagen Offensief en het afpakken van crimineel verkregen vermogen. Bij de controles werd gebruikt gemaakt van de ANPR (automatic number plate recognition).

Resultaten

Er zijn in totaal ruim veertig boetes uitgeschreven voor onder andere het niet voeren van verlichting, snelheid, rijden door rood licht, niet-handsfree bellen, niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs en het rijden met een van diefstal afkomstige aanhanger.

In totaal zijn vier voertuigen buiten gebruik gesteld en afgesleept, omdat de bestuurders de openstaande boetes niet konden betalen. Eén persoon moest afstand doen van zijn auto, omdat deze in een te slechte technische staat verkeerde. Er is voor zo’n € 1.200,- aan openstaande boetes geïnd. 285 personen moesten een blaastest doen, twee personen bleken uiteindelijk teveel te hebben gedronken.

Door medewerkers van de belastingdienst werden 37 beslagen gelegd op voertuigen, waarvan er tien daadwerkelijk zijn afgevoerd en er is € 110.000,- aan openstaande betalingen gevorderd. De ANWB heeft diverse reparaties aan voertuigen uitgevoerd. 

Aanhoudingen

Twee mannen uit Duitsland zijn aangehouden omdat zij in hun auto een grote hoeveelheid qat (licht stimulerende drug), circa tien dozen, vervoerden. De auto is in beslag genomen en de twee zitten nog vast voor verder onderzoek.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.