Topprestatie slagwerkgroep St Caecilia Gendt!

Foto:

De slagwerkgroep van Harmonie St. Caecilia Gendt heeft afgelopen zaterdag in het Friese Drachten een topprestatie geleverd. De 21 Gendtse slagwerkers behaalden tijdens het nationale KNFM -podiumconcours met een 9,2 gemiddeld een eerste prijs met promotie naar de hoogste divisie in Nederland. Daarnaast was er lof van de jury, die in haar juryrapporten sprak over een topensemble en de groep een muzikaal voorbeeld noemde voor alle slagwerkers in Nederland.

Maandenlang is door de slagwerkgroep, onder leiding van muzikaal leider Casper Traa, toegewerkt naar het concours in Drachten. Het fantastische puntenaantal is dan ook de kroon op het vele werk dat verzet is.

Naar aanleiding van dit resultaat is de Gendtse slagwerkgroep uitgenodigd om deel te nemen aan de strijd om het Nederlands Kampioenschap voor slagwerkensembles, dat volgend jaar op zaterdag 8 februari plaats zal vinden in Theater De Nieuwe Kolk te Assen.

Aanstaande zaterdag, 2 november, zal de slagwerkgroep het winnende programma nogmaals uitvoeren tijdens het Najaarsconcert van St. Caecilia. Dit concert vindt plaats in zaal Providentia, Dorpstraat 5 te Gendt en begint om 19.30 uur.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Reacties

Cookieinstellingen