Vertraging wegwerkzaamheden vanwege detectieonderzoek

Foto:

HUISSEN – Sinds 16 juni 2014 zijn de  werkzaamheden ten behoeve van de rioolmaatregelen en herinrichting van de Loostraat – Van Voorststraat in Huissen in volle gang. Het werk heeft in de 1e fase (Bredestraat richting Kruigang) enige vertraging opgelopen ten gevolge van onderzoek naar explosieven.

Er zal eerst een detectieonderzoek moeten plaatsvinden om de eventuele oude munitie en explosieven uit de Tweede Wereldoorlog op te sporen alvorens de graafwerkzaamheden verder kunnen gaan.

Geen zorgen!

U hoeft zich als bewoner / gebruiker van de weg geen zorgen te maken over het onderzoek naar munitie en explosieven. Het onderzoek heeft vooral te maken met het bieden van veiligheid aan de mensen die in de rioolsleuf aan het werk zijn.

Planning

Om de opgelopen vertraging in te halen zijn fase 1 en 2 (kruising Kruigang) samengevoegd en is aannemer Dusseldorp eerder met de 3e fase (Bredestraat richting Van Gelrestraat) gestart. De verwachting is dat het werk eind juli weer op de oorspronkelijke planning zit, zodat in de laatste week van juli met de 4e fase (Van Gelrestraat – rotonde Stadswal) gestart kan worden.

De weg zal dan vermoedelijk begin september weer opengesteld worden voor het verkeer. 

Bron: Gemeente Lingewaard

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen