Overhandiging Het Geluk van Lingewaard

Foto:

Op zondag 14 september zal om 13.30 uur, in bijzijn van wethouder Theo Janssen, Stichting Honderd Morgen Het Geluk van Lingewaard overhandigen aan Remie Aleven in de kruidentuin van kasteel Doornenburg.

In de zomer van 2013 zoemde het in Lingewaard van de activiteiten rondom  “Het geluk van Lingewaard”, met een tachtig-tal deelnemende kunstenaars en een prachtige route vol landschapkunst werd ruim zes weken Het Geluk gevierd.

Dat Lingewaarders en andere bezoekers hebben verteld over wat Geluk voor hen betekende, bracht ons als bestuur op het idee dat we het geluk ook moesten verbeelden. En wie kan dat beter dan Marjo Wiltingh met al haar energie en enthousiasme. Uit haar handen en uit het vuur van onze mascotte werd het Geluk van Lingewaard geboren. Zij verbeeldt de Sirene uit de Rijn die tegen de stroom inzwemt, rondom haar hoofd zien we de zalmen terug die vroeger de Rijn en de Waal in groten getale bevolkten. Deze mascotte, de dame met haren als zalmen, heeft vervolgens haar geluk gedeeld met de familie Van Doornik en daar de tuin verfraaid gedurende de winter.

Echter Het Geluk moet zichtbaar zijn voor een ieder en met die opdracht zijn we op pad gegaan en we hebben voor haar een perfect plekje gevonden vlak naast het water van de Linge bij Kasteel Doornenburg waar ze kan uitkijken over het water. 

Wij, het bestuur van Stichting Honderd Morgen, in de persoon van Will Volleberg, Hans Hutten, François van Schaik, Luuk van Paridon, Nanke den Daas en natuurlijk Marjo Wiltingh en Barbara van Zweeden bieden dit waardevolle beeld aan aan de inwoners van de gemeente Lingewaard en hopen dat ze hen zal inspireren tot het voelen en delen van geluk.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.