Paniek in Nederland: blauwe vinkjes op WhatsApp

Foto:

Je kunt sinds gisteravond niet langer je whatsappvrienden negeren zonder dat zij dat weten. Twee kleine blauwe vinkjes geven aan wanneer de ontvanger het bericht daadwerkelijk heeft gelezen. Iets waar veel Nederlanders absoluut niet op zaten te wachten.

De meest populaire chatapp heeft inmiddels 600 miljoen gebruikers en maakt ze waarschijnlijk allemaal boos. De app heeft namelijk een functie toegevoegd waaraan je kunt zien dat de ontvanger je bericht gelezen heeft. Mensen bewust negeren zit er dus niet meer in.

Vinkjesoorlog

De vinkjes op WhatsApp zorgen al sinds de lancering van de app voor problemen in relaties en vriendschappen. Voorheen kreeg je namelijk altijd één of twee vinkjes te zien na het versturen van een bericht. Één vinkje stond voor goed verzonden en twee grijze vinkjes betekende dat het bericht op de telefoon ontvangen is. 

Toch was het voor veel mensen nog onduidelijk of ‘ontvangen’ ook ‘gelezen’ betekende. Er zijn echtscheidingen aangevraagd om die grijze vinkjes. Dat zal allemaal in het niet vallen nu het nog duidelijker is wanneer iemand je opzettelijk negeert.

Ontwijken

De blauwe vinkjes kunnen niet uitgezet worden. Het enige wat je kunt doen om het persoon te ontwijken is om WhatsApp helemaal niet te openen en het bericht alleen als notificatie te lezen. Dat betekent dat het bericht op je scherm binnenkomt en je het (deels) kunt lezen, maar niet in de Whatsapp-applicatie.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen