Motie van wantrouwen tegen wethouder Sluiter

Foto:

LINGEWAARD – Tijdens het zorgdebat  van maandag 10 november  heeft  wethouder Johan Sluiter een motie van wantrouwen aan zijn pantalon gekregen. De motie werd door de SP ingediend nadat de wethouder bleef proberen de raad te manipuleren met incorrecte cijfers. 

Het oppositievoorstel  ’kwijtschelding kosten eigenbijdrage WMO tot 120%’ moest naar mening van de wethouder van tafel. Niet goedschiks ,dan maar kwaadschiks moet hij gedacht hebben. Het voorstel tot kwijtschelding regeling werd ingediend ter voorkoming dat de minderbedeelde  inwoners van Lingewaard, die ook nog eens  getroffen  zijn door een ernstige ziekte of handicap, de Thuiszorghulp, traplift, elektrische rolstoel of scootmobiel moeten gaan missen. 

Carla Claassen SP Lingewaard: ‘Toen het voorstel richting een meerderheid in de raad dreigde te gaan trok de wethouder een volslagen onzinverhaal uit zijn trukendoos om de zaak te doen kantelen. Deze bleef hij ondanks weerlegging alsmaar herhalen in een poging zo de raad te manipuleren. Daarop vonden wij het welletjes. Het moet maar eens afgelopen zijn dat bestuurders ongestraft de boel kunnen belazeren. Daar is Lingewaard al te vaak mee geconfronteerd. Zij kwamen er telkens mee weg omdat de raadspartijen niet door durfden te pakken. De SP is anders en doet dat dus wel‘.

Ook de andere oppositiepartijen waren not-amused over het optreden van de wethouder maar zagen uiteindelijk toch van af om de motie te steunen. De heer Pierre Cuypers van D66 voegde er nog wel aan toe dat de SP motie legitiem is en dat dit een waarschuwing voor wethouder Sluiter moet zijn.

Claassen: ’De heer Cuypers verwoorde het goed. Sluiter mocht als raadslid onzin uitkramen wat hij wilde maar nu is hij wethouder en dan is dat zwamfeest over. Hij is nu verplicht de raad op basis van feiten voor te lichten. Het college is nu gewaarschuwd, er zit nu een partij in de raad die wel durft aan te pakken. Het speelkwartier van de oude politiek is voorbij! Laat dit een les zijn voor wethouder Sluiter’. 

Het sociale voorstel van de oppositie werd kil afgeschoten door Lokaal Belang Lingewaard, de VVD, CDA en LingewaardNU. De SP is voornemens het zelfde voorstel  net zo vaak als mogelijk  in te gaan dienen tot het aangenomen wordt.

SP Lingewaard

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen