Sportworkshops rolstoelvaardigheid bij Klimmendaal in Arnhem

Foto:

Zit jij in een rolstoel, maar weet je niet goed hoe je er bij het sporten mee om moet gaan? In september organiseert Uniek Sporten regio Arnhem in samenwerking met Klimmendaal Revalidatiespecialisten en Basketball Experience NL (BEN) een Training Rolstoelvaardigheid en Sport.

De training is bedoeld voor mensen die in het dagelijks leven en/of tijdens sportactiviteiten gebruik maken van de handbewogen rolstoel.

Verschillende rolstoelsporten

Tijdens de trainingen wordt er samen volop geoefend om optimaal gebruik te maken van je ADL-rolstoel (actief rolstoel voor algemeen dagelijks gebruik) en/of sportrolstoel. Enkele doelen waar aan wordt gewerkt tijdens de trainingen zijn het bevorderen van de zelfstandigheid, het zelfvertrouwen positief beïnvloeden en andere rolstoelgebruikers ontmoeten.
Tevens wordt er tijdens drie avonden kennis gemaakt met verschillende rolstoelsporten die worden gegeven door verenigingen uit de regio Arnhem. Zo zullen de deelnemers kennismaken met handbiken, rolstoeldansen en rolstoelbasketbal.

Praktische informatie

Er vinden vijf trainingen plaats op maandagavond  van 19.00 – 20.30 uur. Wil je dus meedoen, dan ben je welkom op maandag 13 september, 20 september, 27 september, 4 oktober én 11 oktober. De lessen vinden plaats bij Klimmendaal Revalidatiespecialisten, gebouw A aan de Heijnoordseweg 5 in Arnhem.

Inschrijven

Je kan tot woensdag 1 september inschrijven via [email protected]. Stuur in een mail de volgende gegevens: naam, geboortedatum, woonplaats en telefoonnummer. Deelname aan de training is gratis.

Reacties

Cookieinstellingen