Aanleg kidspumptrack Gendt van start

Initiatiefnemer Lev Janssen van Pumptrack tussen twee bestuursleden van het Vlinderfonds.
Foto: Vlinderfonds

Op 26 juli is gestart met de aanleg van de kidspumptrack in Gendt. De nieuwe speelvoorziening wordt aangelegd tussen de voetbalvelden en de kanovijver bij natuurzwembad Walburgen.

Een pumptrack is een geasfalteerde baan met bochten waar kinderen op kunnen fietsen en skaten.

Meer bewegen

De baan is geschikt voor crossfietsen (BMX), mountainbikes, stuntstepjes, loopfietsen, skates, rolstoelen en skateboards. Het initiatief voor de aanleg van deze pumptrack in Gendt is genomen door Lev Janssen en enthousiast ontvangen door de gemeente Lingewaard en Gendt Vooruit. De pumptrack is vooral bedoeld om kinderen te laten bewegen.

Inzet en betrokkenheid

Er is de afgelopen maanden door team pumptrack en de gemeente Lingewaard hard gewerkt om deze zomer nog de pumptrack te realiseren. Dit gaat lukken dankzij de inzet van veel betrokken kinderen en hun ouders, Platform Gendt, Hans Geveling van de Albert Heijn winkels in Lingewaard, Lingewaard Doet, Vlinderfonds, Gerrit Jeurissenfonds, De Eigen Geƫrfden, Platform Molenwijk-Dries, PlayMoGym, Lingewaards Sport Akkoord, Shop Huisman en de statiegeldactie van de Albert Heijn in Gendt.

AanlegHet geplande traject van de Pumptrack.

Reacties

Cookieinstellingen