Geen padelclinics in augustus en september bij TV Huissen

Foto: TV Huisse

Tennisvereniging Huissen heeft na ruim één jaar al driehonderd padelleden. Dat zijn heel veel spelers voor twee padelbanen. Daarom worden er tijdelijk geen padelclinics meer aangeboden in de maanden augustus en september.

Ook worden er geen padelbanen verhuurd en geen introducees toegelaten. In november worden er twee nieuwe padelbanen opgeleverd. Dan is er op vier banen ruimte voor ruim vierhonderd spelers.

Padel uitgelegd

Padel is een unieke racketsport. Het is een combinatie tussen tennis en squash, waarbij je ook de glazen wanden mag gebruiken om de bal terug te slaan. Je speelt Padel op een padelbaan van tien x twintig meter als dubbelspel twee tegen twee. In het midden is een net en de puntentelling komt overeen met die van tennis.

PadelclinicsPadel is relatief makkelijk te leren. Het racket heeft geen snaren en dat zorgt ervoor dat de bal makkelijk de andere kant van het net bereikt. Je speelt als beginner als snel een rally en als gevorderde speler geven verrassende rally’s voldoende uitdaging. Fysiek is Padel minder inspannend dan (bijvoorbeeld) squash en de baan is kleiner dan een tennisbaan, waardoor je in minder stappen bij de bal bent. Padel is een verslavend leuke racketsport voor jong en oud, beginner of prof, valide of minder-valide.

Uitleg hoe padel gespeeld wordt: https://youtu.be/XOWHyaEpOPk

Reacties

Cookieinstellingen