IVN RijnWaal organiseert excursie vogels spotten in de Bemmelse waard

Foto: IVN RijnWaal

Op zondag 5 maart om 08.30 uur organiseert IVN RijnWaal een circa twee uur durende excursie vogels spotten in en rondom de Bemmelse waard. De excursie start vanaf de parkeerplaats bij Restaurant Zijdewinde, Waaldijk 28, 6681 KJ Bemmel.

Deze excursie wordt op woensdag 15 maart om 09.00 uur herhaald.

Late wintergasten en vroege zomergasten

Verwacht wordt dat wij late wintergasten en mogelijk al enkele zomergasten te zien krijgen zoals kievit, fuut, brandgans en kolgans, en mogelijk zien we een ijsvogel. En natuurlijk is er altijd een goede kans om een buizerd of torenvalk te spotten of zelfs een overvliegende zeearend.
De Bemmelse waard met Doornik is een prachtig natuurgebied, waar nog steeds aan wordt gewerkt. Het is aangelegd en toegankelijk gemaakt met struinpaden en fietspaden. De begroeiing langs en in het water, op de dijken en de daar tussenliggende velden is voor vogels een rijk voedsel- en rustgebied.

Praktische informatie

Op zondag 5 maart om 08.30 uur organiseert IVN RijnWaal een circa twee uur durende excursie vogels spotten in en rondom de Bemmelse waard. De excursie start vanaf de parkeerplaats bij Restaurant Zijdewinde, Waaldijk 28, 6681 KJ Bemmel. Die wordt geleid door hun natuurgids Ben Brouwer mobiel 0653927477.
Deelname is op eigen risico. Meedoen is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
Denk aan waterdichte schoenen of laarzen en je verrekijker. Vergeet niet om je fiets mee te nemen.

Deze tocht wordt op woensdag 15 maart om 09.00 uur herhaald.

Meer informatie over IVN RijnWaal is te vinden op www.ivn.nl/afdeling/rijnwaal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen