Ingezonden: Gevaarlijke situaties door wielrenners op de dijk in Bemmel

Foto: Marcel Derks

Marcel Derks uit Bemmel maakt zich zorgen over het rijgedrag van wielrenners op de dijk in zijn woonplaats. Dat leidt regelmatig tot bijna ongelukken. Hij vraagt zich af of ze zich bewust zijn van de risico’s van hun rijgedrag en zou graag een reactie krijgen van de renners.

Ingezonden

De laatste weken zie ik weer overal in de krant nieuws over onvrede over motorrijders op de dijken. Op 3 mei trof ik op de dijk in Bemmel dit ploegje wielrenners aan. (zie video in de link hieronder). Dit gebeurde vroeg in de avond toen ik op weg naar huis was.

https://drive.google.com/file/d/1ZEL5eiCWpEyMCO0HjNbh9tRvbpcZoFUx/view

Voorrang afdwingen

In de video kun je zien dat hoewel er al duidelijk zicht tussen mij als automobilist, en de eerste paar wielrenners in deze ploeg is, zo ongeveer de helft van de wielrenners er voor kiest voorrang af te dwingen door voor de auto langs linksaf te slaan. Gelukkig ben ik een defensieve rijder en heb helaas al de nodige vervelende ervaringen met wielrenners op de dijk, wat in dit geval voorkomen heeft dat er ongelukken zijn gebeurd.

NB Inmiddels is er contact geweest tussen Marcel Derks en de wielersvereniging. De betrokken renners zijn aangesproken op hun rijgedrag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen