Raadsvergadering Gemeente Lingewaard op 19 september

17 sep 2013, 11:10 Nieuws
vaccinerenstanpittens
De gemeenteraad komt donderdag 19 september bijeen voor een openbare vergadering in Zalencentrum De Valom, Karstraat 2 te Huissen. De vergadering begint om 19.30 uur. Belangstellenden kunnen de vergadering bijwonen en hebben de mogelijkheid om gebruik te maken van het spreekrecht.
Om van het spreekrecht gebruik te maken moet wel van tevoren een verzoek worden gedaan bij de raadsgriffie (026-3260461).
De agenda en de vergaderstukken zijn op de website van de gemeenteraad in te zien en hier te downloaden .
De vergaderstukken liggen ook ter inzage in de informatiehoek van het gemeentehuis in Bemmel. De behandeling van de agendapunten 7 t/m 14 is voorbereid tijdens de Politieke Avonden op 4 en 5 september 2013.
Agenda
1. Opening en mededelingen
2. Vragenronde (maximaal 1 vraag per fractie)
3. Spreekrecht burgers
4. Vaststelling agenda
5. Besluitenlijst van 27 juni 2013
6. Ingekomen stukken|

- Brief van de Commissaris van de Koning d.d. 19 juli 2013 inzake de eervolle ontheffing van de heer S.P.M. de Vreeze als waarnemend burgemeester van de gemeente Lingewaard met ingang van 26-09-2013.
- Brief van de Commissaris van de Koning d.d. 19 juli 2013 inzake de benoeming van mevrouw M.H.F. Schuurmans-Wijdeven tot burgemeester van de gemeente Lingewaard met ingang van 26 september 2013. Bijgevoegd is het Koninklijk besluit van deze benoeming.
7. Bestemmingsplan Park Lingezegen, herziening perceel Kattenleger 17 te Bemmel
In verband met een uitspraak van de Raad van State is dit herstelplan gemaakt. Het houdt in dat het perceel aan de Kattenleger 17 te Bemmel een woonbestemming heeft gekregen met de aanduiding bedrijf.
8. Verzoekbesluit tot onteigening van gronden in plangebied Park Lingezegen
Een eerder verzoekbesluit is ingetrokken. Voorgesteld wordt nu om een nieuw besluit te nemen volgens nieuwe voorschriften.
9. Uitgangspuntennota afvalbeleid
Het huishoudelijk restafval bevat nog veel componenten die als grondstof kunnen worden gebruikt. Er zijn 25 uitgangspunten geformuleerd, waaraan het toekomstige inzamelsysteem voor Lingewaard moet voldoen. Aan de raad wordt gevraagd om deze uitgangspunten te onderschrijven. Het CDA heeft tijdens de Politieke Avond aangekondigd een amendement op dit voorstel in te dienen.
10. Initiatiefvoorstel GroenLinks over bevordering biodiversiteit om bijensterfte tegen te gaan.

Binnen Europa behoort Nederland tot de landen met de grootste bijensterfte. GroenLinks doet de raad een zestal concrete voorstellen om lokaal actief beleid te voeren om ecologische duurzaamheid te stimuleren, biodiversiteit te bewerkstelligen en leefomstandigheden van bijen te verbeteren.
11. Beschikbaarstelling budget voor herbeoordelingen Wmo hulp bij het huishouden

De raad wordt gevraagd om eenmalig een budget beschikbaar te stellen van € 95.000,- voor het uitvoeren van herbeoordelingen hulp bij het huishouding op grond van de Wmo.
12. Verordening inburgering

Naar aanleiding van de wijziging in de Wet Inburgering, met daarin een versterking van de eigen verantwoordelijkheid van de inburgeringsplichtige, moet de Verordening Wet Inburgering gemeente Lingewaard 2007 worden vervangen.
13. Convenant “Openbaar onderwijs Gemeente Lingewaard” (Stichting ATOS)

De Stichting Algemeen Toegankelijk Onderwijs 3-Stromenland (ATOS) oefent als samenwerkingsbestuur het bevoegd gezag uit voor de openbare scholen in de gemeente Lingewaard. Met een convenant worden de bestuurlijke verhoudingen en de werkafspraken inzichtelijk gemaakt en vastgelegd.
14. Bestemmingsplan recreatieve visvijvers Zandvoort, Gendt

Het bestemmingsplan betreft de aanleg en exploitatie van twee recreatieve visvijvers aan de Zandvoort te Gendt. Het is in te zien op de raadswebsite: gemeenteraad.lingewaard.nl .
15. Voorbereidingskrediet renovatie/inpassingsplan scholencomplex Ot en Sienpad te Huissen

Voor het uitvoeren van een renovatie/inpassingsplan van het scholencomplex aan het Ot en Sienpad te Huissen is een goede financiële onderbouwing van de investeringskosten nodig. Daar moet aanvullend onderzoek voor worden gedaan. Omdat intern niet de specialistische kennis aanwezig is moet externe capaciteit worden ingehuurd. De verwachting is dat hiermee een bedrag is gemoeid van maximaal € 15.000,-.
16. Motie (vreemd aan de orde) van Lingewaard NU over de Ponymarkt te Bemmel
17. Sluiting
Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de "Vind ik leuk" knop.
Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews .
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.