Hoppenbrouwers nodigt jongeren uit om kennis te maken met banen in de technische sector

Foto: Hoppenbrouwers

Tijdens het jaarlijkse Werken Bij Event op donderdag 4 november opent het familiebedrijf haar deuren van de veertien vestigingen, waaronder die in Arnhem en Nijmegen. Dan kunnen scholieren en studenten van uiteenlopende opleidingen kennis maken met  bbl- of omscholingstrajecten, duale leerplekken, stageplaatsen, traineeships en startersbanen.

Ook technische vakmensen zijn welkom om het bedrijf te leren kennen.

Goed geschoold personeel onontbeerlijk

Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt weet technisch dienstverlener Hoppenbrouwers elk jaar weer een paar honderd jongeren te enthousiasmeren voor een baan in de techniek. “Als we kijken naar maatschappelijke ontwikkelingen zoals de energietransitie en klimaatadaptatie, maar ook naar de blijvende vraag naar woonruimte, omvangrijke renovatie- en verduurzamingstrajecten en technologische ontwikkelingen, dan is goed geschoold personeel onontbeerlijk. Wij leiden jongeren graag op voor een baan in deze dynamische omgeving en geven hen de kans om hun ambities waar te maken. Medewerkers staan bij ons op één,” aldus algemeen directeur Henny de Haas.

Werken Bij Event

Veertien vestigingen van Hoppenbrouwers organiseren het Werken Bij Event om jongeren in hun omgeving te laten zien hoe leuk en uitdagend een baan in de techniek is. ’s Middags tussen 15.00 uur en 19.00 uur staan enthousiaste medewerkers klaar om middelbare scholieren, mbo’ers en hbo’ers van technische opleidingen, omscholers, maar ook vakmensen die al een baan in de techniek hebben, te ontvangen. Op het kennisplein delen de ervaringsdeskundigen graag hun kennis en expertise die ze hebben opgedaan bij Hoppenbrouwers en vertellen over de verschillende opleidingstrajecten en baankansen bij de technisch dienstverlener. Er zullen demonstraties gegeven worden en daar waar een praktijkschool op de vestiging is, kunnen deelnemers zelf proefjes doen. Ook zijn er speed meets voor een-op-een kennismaking met vakspecialisten en zijn er leuke spelelementen toegevoegd aan het Werken Bij Event. Kijk onderaan hoe je je moet aanmelden.

Eigen kweek en doorstroom van onderaf

Elk jaar brengt Hoppenbrouwers met het Werken Bij Event techniek op een laagdrempelige manier tot leven bij de jeugd. Het bedrijf geeft jongeren inzicht in verschillende technische disciplines zoals Industriële Automatisering, Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde, maar ook in de vele carrièremogelijkheden die de technisch dienstverlener biedt. Hoppenbrouwers gelooft in eigen kweek en doorstroom van onderaf. Het bedrijf leidt de meeste medewerkers dan ook zelf op in hun vakkundige praktijkscholen. “Hier combineren leerlingen veelal leren en werken. Ze doen praktijkervaring op, krijgen intensieve begeleiding, draaien mee als volwaardig medewerker en hebben kans op een vast contract. Zo maak je bij ons een vliegende start in de techniek,” zo geeft Ellen Vermeer, directeur Personeelszaken, aan.

Aanmelding

Deelnemers kunnen zich voor het Werken Bij Event aanmelden via de website van Hoppenbrouwers Werken bij Hoppenbrouwers | Event | Hoppenbrouwers Techniek. Ook kunnen scholen zich aanmelden voor een rondleiding. Dat kan tijdens het event, maar ook in de week ervoor of daarna als dat beter uitkomt voor de klas.

Over Hoppenbrouwers Techniek

Hoppenbrouwers Techniek is de technische dienstverlener die van A tot Z ontzorgt. Het bedrijf begon iets meer dan honderd jaar geleden als éénmanszaak in Udenhout. Nu ontwerpt, installeert en onderhoudt Hoppenbrouwers vanuit achttien vestigingen in Nederland elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties voor bedrijfsleven, industrie, zorginstellingen, scholen en particulieren. De ruim 1500 medewerkers staan op één binnen het bedrijf; tevreden medewerkers zorgen tenslotte voor tevreden klanten. Met plezier helpen zij de ambitie van Hoppenbrouwers waar te maken: de beste en duurzaamste technisch dienstverlener van Nederland worden. Kijk ook naar een video bbl-traject bij Hoppenbrouwers.

Reacties

Cookieinstellingen