Studenten Land- en Watermanagement ontvangen nieuwe studiebeurs van Waterschap

Foto: HVHL

Het Waterschap Vallei en Veluwe heeft het Blauw Deltalentenfonds opgericht om jongeren te stimuleren een wateropleiding te kiezen. Drie gelukkige HVHL-studenten van de opleiding Land- en Watermanagement ontvingen op donderdag 11 november een studiebeurs van maar liefst €1000,-.

In Nederland Waterland is nieuw en ambitieus talent meer dan welkom.

Wat vinden de studenten van deze beurs?

De studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) zijn heel blij met deze sponsoring. “Ik kan het geld goed gebruiken om mijn studiekosten te betalen,” aldus een van de studenten. Hij had al eerder zijn oog laten vallen op het Waterschap in Apeldoorn als toekomstig stagebedrijf, om daar met Geografische Informatie Systemen aan de slag te gaan. “Deze €1000,- zijn een extra stimulans om door te studeren en me te blijven inzetten voor deze mooie opleiding en sector.”

Hoeveel beurzen werden er uitgereikt?

In totaal 31 beurzen werden vandaag uitgereikt in een digitale bijeenkomst. Hier gaf HVHL-lector Paul van Eijk, ook werkzaam bij het Waterschap, aan hoe groot het belang van water is voor de kwaliteit van de leefomgeving, en dus hoe belangrijk het is dat er goede mensen werken aan water. Hogeschool Van Hall Larenstein leidt met Land- en Watermanagement en andere watergerelateerde opleidingen al jaren professionals op voor functies in de waterwereld.

Over Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL)

Welkom bij de duurzaamste hogeschool van Nederland, waar studenten met passie en kunde leren bouwen aan een betere wereld. Het onderwijs wordt ondersteund door toegepast onderzoek op het gebied van circulaire landbouw, water, gezonde voeding en biodiversiteit. Studenten, onderzoekers en docenten doen samen met partners uit het werkveld kwalitatief hoogwaardig praktijkgericht onderzoek. Zo leiden we innovatieve en praktische professionals op die op een zinnige manier bijdragen aan de toekomst. Zowel in eigen land als over de grenzen heen.
Van Hall Larenstein verzorgt diverse bachelor- en (professional) master-opleidingen, associate degrees en cursussen en verricht toegepast onderzoek vanuit onderwijslocaties in Leeuwarden en Velp. Ga voor meer informatie naar www.hvhl.nl.

Reacties

Cookieinstellingen