Webinar Filmhub Oost met gastregiseur Elisabeth Hesemans

Foto: International Emmy Awards Facebook

Regisseur Elisabeth Hesemans is regisseur van de kleuterdramaserie Kabam! (KRO-NCRV). De serie Kabam! werd in New York uitgeroepen tot beste live-action kinderserie bij de International EMMY Awards 2022.

Elisabeth Hesemans nam, samen met collega’s, de prijs live in ontvangst.
In de serie staan herkenbare kinderangsten centraal. De serie laat zien dat iedereen wel eens bang is en toont op een speelse manier dat er vaak ook een oplossing voor handen is. Met een beetje fantasie, zo doe je dat gewoon!

Reeks webinars over burgerschap op scholen

Filmhub Oost organiseert op maandag 13 maart, maandag 27 maart en woensdag 29 maart een reeks webinars over hoe filmeducatie kan worden toegepast binnen het thema Burgerschap op scholen. Filmhub Oost is aanjager van film- en beeldeducatie. EMMY winnende regisseurElisabeth Hesemans is de eerste gast bij webinar Filmhub Oost in maart 2023.
Tijdens deze online seminars, die met name bedoeld zijn voor leraren in het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs, zullen diverse gasten spreken over hoe film kan aansluiten bij dit vak en hoe leraren hiermee jongeren gemotiveerd krijgen om zich te verdiepen in de verschillende onderwerpen. Film- en beeldeducatie lenen zich namelijk perfect om lesstof te behandelen, om moeilijke onderwerpen bespreekbaar en inzichtelijk te maken en sluiten het best aan op de belevingswereld van jongeren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen