Scholengroep LingeRijn: fusie scholen Over/Midden-Betuwe en Doorwerth

Samen proosten op de fusie
Samen proosten op de fusie
Foto: SgOMB en DWC

Scholengroep Over- en Midden-Betuwe (SgOMB) en Dorenweerd College (DWC) gaan hun krachten bundelen! Dit krijgt vorm in een bestuurlijke fusie vanaf 1 augustus 2023.

De scholengroep zal vanaf deze datum verder gaan onder de naam Scholengroep LingeRijn.

Scholengroep Over- en Midden-Betuwe (bestaande uit OBC Bemmel, OBC Elst, OBC Huissen, HPC Zetten en Dr. Lammerts van Buerenschool) en Dorenweerd College zijn specialisten in regionaal, ambitieus en eigentijds onderwijs.

“Wij willen dat alle kinderen in onze regio kunnen kiezen voor onderwijs dat bij ze past. Dicht bij huis, zodat zij zich in hun vertrouwde omgeving kunnen voorbereiden op hun vervolgopleiding en hun toekomst, ” aldus beide besturen.

Groter worden om kleinschalig te kunnen blijven

Onderwijsinhoudelijk delen de organisaties dezelfde visie en zijn geen concurrenten van elkaar. Wel geven zij aan elkaar te versterken op het gebied van onderwijs en organisatie.
“Wij kunnen veel van elkaar leren en samen efficiënter werken. Daarbij hebben we oog en respect voor ieders eigenheid: alle scholen hebben en behouden hun eigen naam, kleur en karakter. Door te fuseren, verstevigen en vergroten we onze plek in de regio, worden we een aantrekkelijkere werkgever, ontstaan er voor onze medewerkers en leerlingen meer ontwikkelkansen én kunnen we samen ons regionaal onderwijs verrijken. Dus juist doordat we iets groter worden, behouden onze scholen de kleinschaligheid die ons onderwijs zo sterk maakt,” voegt de besturen aan toe.

De naam Scholengroep LingeRijn

De naam Scholengroep LingeRijn is tot stand gekomen door creatieve sessies met leerlingen en medewerkers van SgOMB en DWC. Daaruit kwam onder andere naar voren dat de naam de visie moet uitstralen, kort, krachtig en herkenbaar moet zijn. Het regionale karakter, de passie voor thuisnabij onderwijs zijn ingrediënten geweest om te kijken naar elementen in het gebied waar de scholen zich in begeven. De prachtige, sierlijke Linge in combinatie met die sterke Rijn gaf in deze sessies uiteindelijk de naam Scholengroep LingeRijn.

“We zijn trots dat deze mooie naam via deze weg tot stand is gekomen! Hiermee gaan we samen een mooie toekomst tegemoet.”

Reacties

Cookieinstellingen