Hoppenbrouwers opende twee praktijkscholen in Gelderland

Foto: Hoppenbrouwers Techniek

Eind september opende Hoppenbrouwers Techniek twee nieuwe praktijkscholen in de provincie Gelderland, namelijk bij haar vestigingen in Arnhem en Afferden. Deze twee nieuwe praktijkscholen gaan een cruciale rol spelen bij het onderwijzen van de volgende generatie technische vakmensen in de Gelderse regio.

Daarnaast symboliseren de twee nieuwe praktijkscholen een voorwaartse stap in de ambitie van de technisch dienstverlener om binnen de komende jaren uit te breiden naar ruim veertig vestigingen door het hele land, en daarnaast te groeien naar een team van 5000 medewerkers.
Op de foto zijn Vestigingsleider, Rutger Hermans  en Nermina Kundic, Arnhemse wethouder Onderwijs en Jeugdbeleid, Duurzame Mobiliteit en Economie.

Goed opgeleid personeel onontbeerlijk

“Voor het verwezenlijken van onze groeiambities is goed opgeleid personeel onontbeerlijk,” vertelt Rutger Hermans, vestigingsleider bij Hoppenbrouwers Arnhem. “We hechten sterk aan interne ontwikkeling en doorgroei binnen onze organisatie. We nemen graag zelf het voortouw in het opleiden van onze medewerkers. In onze praktijkschool dragen onze ervaren vakmensen hun kennis, expertise en passie voor techniek over aan de nieuwe generatie.”
Paul Driessen, vestigingsleider bij Hoppenbrouwers Afferden, benadrukt de woorden van zijn collega uit Arnhem en voegt daaraan toe: “Door het zelf opleiden van technisch personeel zorgen we voor een gezonde doorstroom in de technische sector.”
Nermina Kundic, wethouder Onderwijs en Jeugdbeleid, Duurzame Mobiliteit en Economie opende de praktijkschool in Arnhem: “Mijn grootste uitdaging als wethouder is het helpen vinden van hersenen en handjes om de uitdagingen zoals de energietransitie en circulariteit in de huidige tijd een hoofd te bieden.”

‘Leren en werken’

Hoppenbrouwers Techniek streeft ernaar zoveel mogelijk medewerkers zelf op te leiden en hen autonoom te laten opereren. Ook wordt veel geïnvesteerd in contact met scholen en de organisatie van snuffelstages. In de praktijkschool combineren leerlingen veelal ‘leren en werken’. Leerlingen in de praktijkscholen doen praktijkervaring op, krijgen intensieve begeleiding, draaien mee als volwaardig medewerker en hebben kans op een vast contract. Op deze manier verzorgen ervaren technici voor kennisoverdracht aan jonge bbl’ers. Bij aanvang van het schooljaar 2023-2024 starten er negen bbl-leerlingen en zij-instromers, verspreid over de twee vestigingen. In zowel Arnhem als Afferden zijn er nog meer plekken beschikbaar voor enthousiaste bbl-leerlingen!
De praktijkschool in Afferden werd geopend door de Wethouders Gérard De Wildt (Onderwijs) én Ronald Thoonen (Economie): “Waar we kunnen helpen we als gemeente graag mee om schaarste van bepaalde groepen te verbeteren. We zijn ontzettend trot op ondernemers die zoveel in hun personeel investeren.”

‘Een leven lang leren’ uitrollen in de provincie Gelderland

De vestigingen van Hoppenbrouwers Techniek in Arnhem en Afferden zijn twee zelfstandig opererende locaties die nauw samenwerken met andere vestigingen van Hoppenbrouwers. Het team in Arnhem bestaat uit 22 medewerkers en is gespecialiseerd in ziekenhuizen en Utiliteit, industriële automatisering en panelenbouw. Het team onder leiding van Driessen in Afferden bestaat uit 85 medewerkers en richt zich voornamelijk op elektrotechnische installaties. Daarnaast ontzorgen zij klanten op het gebied van panelenbouw. Beide vestigingsleiders zijn trots op het feit dat ze met nieuwe praktijkschool bij hun vestigingen in Arnhem en Afferden de Hoppenbrouwers filosofie van ‘een leven lang leren’ nu ook kunnen uitrollen in de regio Gelderland. De beide vestigingsleiders koesteren de ambitie om iedereen uitdagingen te bieden en hun dromen te verwezenlijken. Tijdens de feestelijke opening van de praktijkscholen waren werknemers van Hoppenbrouwers Techniek aanwezig, samen met afgevaardigden van diverse scholen in de regio.

Over Hoppenbrouwers Techniek

Hoppenbrouwers Techniek is de technische dienstverlener die van A tot Z ontzorgt. Het bedrijf begon iets meer dan honderd jaar geleden als éénmanszaak in Udenhout. Nu ontwerpt, installeert en onderhoudt Hoppenbrouwers vanuit meer dan twintig vestigingen in Nederland elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties voor bedrijfsleven, industrie, zorginstellingen, scholen en particulieren. De bijna 1850 medewerkers staan op één binnen het bedrijf; tevreden medewerkers zorgen tenslotte voor tevreden klanten. Met plezier helpen zij de ambitie van Hoppenbrouwers waar te maken: de beste en meest duurzame technisch dienstverlener van Nederland worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen