HVHL behaalt negen topopleidingen in Keuzegids hbo 2024

Foto: HVHL

Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) heeft negen topopleidingen behaald in de Keuzegids hbo 2024. De gids beoordeelt die de kwaliteit van het hoger beroepsonderwijs in Nederland.

Deze erkenning getuigt van de voortdurende inzet van opleidingsteams om hoogwaardig onderwijs aan te bieden en haar studenten te ondersteunen bij het behalen van uitstekende prestaties. De volgende opleidingen van Hogeschool Van Hall Larenstein hebben de prestigieuze status van ’topopleiding’ behaald.

Leeuwarden

  • Management van de Leefomgeving
  • Voedingsmiddelentechnologie
  • Ad Voedingsmiddelentechnologie
  • Kust- en Zeemanagement (nieuw)(zie foto)
  • Ad Omgevingskunde (nieuw)

Velp

  • Tuin- en Landschapsinrichting
  • Food Technology
  • Land- en Watermanagement (nieuw)
  • Ad Voedingsmiddelentechnologie (nieuw)

Top drie associate degrees

Er is ook verder reden tot optimisme, want HVHL heeft dit jaar aanzienlijk vooruitgang geboekt in de ranglijst van ‘Associate degrees’. De hogeschool is gestegen van de negende naar de derde plaats. Studenten zijn vooral tevreden over de Ad Omgevingskunde en Ad Voedingsmiddelentechnologie.

Transitie Gericht Onderwijs

Deze resultaten onderstrepen het relevante onderwijsaanbod van HVHL en de voortdurende inspanningen om programma’s te ontwikkelen die aan de behoeften van de arbeidsmarkt voldoen. Trots op de prestaties van de topopleidingen overheerst, en tegelijk blijven we onze opleidingen verder ontwikkelen en verbeteren. “We zijn ontzettend blij met deze resultaten en de stappen die onze onderwijsteams blijven maken,” zo prijst Jan van Iersel, voorzitter van het College van Bestuur, de opleidingen. “Via het nieuwe onderwijsconcept ‘Transitie Gericht Onderwijs’ waarin betekenisvolle inhoud, samen en actief leren, persoonlijke aandacht en goed georganiseerd onderwijs centraal staan, bouwen we verder. Om dan deze stijgende lijn in de resultaten te zien en te lezen over de waardering van deze aspecten door studenten, geweldig!”
HVHL blijft zich inzetten voor de verbetering van haar onderwijsprogramma’s, de student tevredenheid en het behoud van haar positie als de meest duurzame en toonaangevende groene hogeschool in Nederland.

Over Hogeschool Van Hall Larenstein

Als je aan een betere wereld wilt bouwen en daar je beroep van wilt maken, is Hogeschool van Hall Larenstein de aangewezen plek. De meest directe verbinding tussen onderwijs en de wereldwijde transitie die op dit moment plaatsvindt op het gebied van klimaat en duurzaamheid. Hier leer je de veranderingen vorm te geven waar de wereld om vraagt, maar ook hoe je je deskundigheid vertaalt naar een toekomstige carrière.
Ze doen onderzoek op het gebied van circulaire landbouw, water, gezonde voeding en biodiversiteit. Dat doen ze samen met studenten, onderzoekers, docenten en partners uit het werkveld. Zo dicht bij het vuur zijn ze in staat de professionals te creëren die tegelijkertijd vernieuwers zijn. Een rol waarin zij een wezenlijke bijdrage leveren aan de toekomst die we met zijn allen voor ogen hebben.
Van Hall Larenstein verzorgt diverse bachelor- en (professional) master-opleidingen, associate degrees en cursussen en verricht praktijkgericht onderzoek vanuit onderwijslocaties in Leeuwarden en Velp. Ga voor meer informatie naar www.hvhl.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen