Tweede Kamerlid sprak met leerlingen LingeRijn

Foto: Scholengroep LingeRijn

Tweede Kamerlid Lisa Westerveld van GroenLinksPvdA ging onlangs in gesprek met de leerlingen van de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR) en de Deelraad Medezeggenschap (DMR) van Scholengroep LingeRijn.

Lisa Westerveld benadrukte het belang van betrokkenheid van leerlingen bij schoolbeleid en moedigde hen aan om actief deel te nemen aan de besluitvorming. Zij sprak met leerlingen van de VO-scholen OBC Bemmel, OBC Elst, OBC Huissen, HPC Zetten en het Dorenweerd College.

Tips

“Eigenlijk zijn jullie net als ik volksvertegenwoordiger. Wat jullie in de medezeggenschapsraad op je school doen, is ook onderdeel van onze democratie,” aldus Westerveld. Daarnaast gaf ze concrete tips en strategieën aan om effectief te communiceren met medeleerlingen en om hun stem te laten horen binnen de schoolgemeenschap. Deze leerlingen uit de medezeggenschap van Scholengroep LingeRijn zijn door Lisa aan het denken gezet.
Naomi: “Ze heeft me meegegeven dat je niet te snel moet oordelen.” Dagmar vult aan: “Dat je goed moet bedenken hoe en wanneer je je mening geeft.” Mylan: “Maar als je je mening niet geeft, bereik je ook niks. Het spreekwoord dat bij Daniël opkomt na de medezeggenschapsdag: “Waar een wil is, is een weg. Het helpt dan om je doel voor ogen te houden.” Guillermo: “Dat je iemand aanspreekt op wat die vanuit zijn functie doet, en dus niet als persoon aanvalt, dat vind ik echt een goede tip.”

Geënthousiasmeerd

Lisa Westerveld zelf complimenteerde de leerlingen: “Ze kunnen heel goed verwoorden wat ze zich afvragen, en wat ze nodig hebben om echt betrokken te zijn bij het beleid van de school.” Daar kunnen de scholen natuurlijk goed gebruik van maken. “Echt heel goed dat jullie dit doen, en zo veel aandacht besteden aan het betrekken van leerlingen.” Het gesprek met Lisa Westerveld was een waardevolle toevoeging aan de Medezeggenschapsdag en heeft de leerlingen van Scholengroep LingeRijn geënthousiasmeerd om zich nog actiever in te zetten voor medezeggenschap binnen hun school.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen