112

Ouder echtpaar en kind overleden bij ongeluk A325, tweede kind gewond

Foto:

Bij een ernstig ongeluk op de A325 tussen Elst en Elden is in de avond van 28 november een ouder echtpaar overleden. De twee kinderen die bij hen in de auto zaten raakten gewond, waarvan één ernstig. Dit kind is inmiddels helaas ook overleden.

De hulpdiensten werden rond 16.45 opgeroepen waarna er snel werd opgeschaald, er werden onder andere twee traumahelikopters opgeroepen.

Bekneld

Het busje dat op de file kwam inrijden raakte, naast de auto van de dodelijke slachtoffers, nog vier andere voertuigen die in de file stilstonden. Inzittenden zaten bekneld in hun voertuig maar raakten niet ernstig gewond. Zij zijn nagekeken in de toegesnelde ambulances en hoefden niet behandeld te worden.
Maar de schade bij het eerst geraakte voertuig is enorm. De politie melde in de eerste instantie dat er één dode te betreuren viel maar moest later bekend maken dat ook een tweede slachtoffer was overleden. Het blijken een Opa en Oma te zijn die met hun kleinkinderen onderweg waren. Hun kleindochter raakte ernstig gewond en is overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Het jongetje is ook naar het ziekenhuis gebracht maar raakte licht gewond.

Aangehouden

De bestuurder van het busje is aangehouden. Hij moet, naar verluid, alle waarschuwende Matrixborden gemist hebben en is met snelheid op de file ingereden. Hij werd gisteren avond nog verhoord. Er is sporenonderzoek gedaan. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie, zover zij zich nog niet kenbaar hebben gemaakt.

Reacties

Cookieinstellingen