Racetalent Luuk Pruijn uit Angeren pakt brutaal eerste punten

Luuk Pruijn uit Angeren heeft tijdens de wegraces  voor het Open Nederlands Kampioenschap Dutch Supersport op de Varsselring in Hengelo (Gld), een ongelooflijke  prestatie geleverd. Als veruit  jongste deelnemer in een internationaal deelnemersveld  kwalificeerde hij zich voor de race op zondag , met een voor een zestienjarige debutant onwaarschijnlijke tijd van 1 minuut 58.

Om zich te kwalificeren moest hij zich binnen top 30 rijden om van start te mogen gaan in de race op zondag, in een deelnemersveld van 39 man. Op zondag echter leek alles mis te gaan. Tijdens de opwarmronden crashte Luuk met een snelheid van zo’n 220 km/u. “Bij het schakelen naar de zesde versnelling  bleef de versnelling hangen waardoor mijn achterwiel blokkeerde”, aldus Luuk die met de schrik vrij kwam.

nk2ca7yiaed7u0vwb6tqx1c9t

Luuk startte als 24ste in een veld van dertig. Na een trage start ging hij als dertigste door de eerste bocht van het technisch moeilijke circuit. Maar vanaf dat moment kreeg hij het publiek van de banken. Na een indrukwekkende inhaalrace, met rondetijden van 1 minuut 54 (!), twee seconde achter de nummer een, bereikte hij uiteindelijk de dertiende plaats van het internationale veld en de elfde van het Nederlandse deelnemersveld.

d4r6h9o23c35s8nn37g1rfx2f

Arie Vos, zesvoudig Nederlands kampioen, en de persoonlijke coach van Luuk Pruijn, sprak van een indrukwekkende prestatie en was zichtbaar trots op de eerste vijf ONK-punten van zijn pupil.

Luuk Pruijn rijdt dit jaar voor het FH Racing Team en is zijn sponsoren dankbaar voor de kans die zij hem bieden.

Luuk Pruijn on Honda NSF250R Moto3 Circuit de Croix (helaas zonder geluid)

Wil je Luuk op de voet volgen dan kan dat via zijn website!

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen