In jouw buurt buiten (voet)volleyballen of tennissen? De Provincie helpt met subsidie

Foto: Pixabay

In aanloop naar het WK Volleybal Vrouwen 2022 lanceert provincie Gelderland een subsidieregeling voor netsportvelden. De subsidie is beschikbaar voor allerlei netsporten, zoals tennis, badminton of volleyballen.

Met de regeling wil de Provincie buiten sporten in Gelderland verder stimuleren. “Buiten voetballen kan in veel wijken al, maar er zijn bijna geen openbare plekken waar je buiten kan volleyballen of tennissen,” legt sportgedeputeerde Jan Markink uit. “Dat willen we veranderen, want buiten sporten en bewegen is gratis, leuk en kan altijd.”

Onverwoestbaar sportnet

De reden dat er buiten bijna geen plekken zijn om te volleyballen is dat een net makkelijk kapot gaat, bijvoorbeeld door vandalisme of het weer. Vanaf 10 januari 2022 kunnen volleybalverenigingen in Gelderland daarom subsidie aanvragen voor een weerbestendig en onverwoestbaar sportnet. Dit metalen net is verstelbaar en dus geschikt voor allerlei verschillende sporten, zoals volleybal, badminton, tennis en voetvolley.

Subsidie regeling opent 10 januari 2022

De provincie draagt €4.000 bij aan elk veld dat wordt aangelegd. De subsidie wordt met €1000 verhoogd als er een plan gemaakt wordt om kinderen te betrekken voor wie sporten minder makkelijk toegankelijk is. Bijvoorbeeld kinderen uit de buurt voor wie een betaalde sportvereniging te duur is, of voor mensen met een beperking. Van het geld kunnen bijvoorbeeld shirtjes en ballen aangeschaft worden. De regeling opent 10 januari 2022, maar meer informatie over de voorwaarden is nu al te vinden in deze factsheet (PDF 800 Kb).

Laagdrempelig kennismaken met netsporten

Toernooidirecteur van het WK Volleybal Vrouwen 2022 en olympisch kampioen, Bas van de Goor, prijst het initiatief van provincie Gelderland. “Door het aanbieden van de netten kunnen kinderen in Gelderland op een laagdrempelige manier kennismaken met volleybal en andere netsporten. Het is een prachtig initiatief om kinderen in beweging te brengen, en het laat zien dat het WK Volleybal in Gelderland ook maatschappelijk van waarde is. Nog meer kinderen zullen op deze manier enthousiast worden over volleybal en over het wereldkampioenschap dat volgend jaar plaatsvindt in hun eigen provincie.”

WK Volleybal Vrouwen 2022

In 2022 vindt het FIVB WK Volleybal Vrouwen voor de eerste keer in de historie in Nederland plaats. Het vierjaarlijkse WK duurt ruim drie weken en aan het evenement nemen vierentwintig landen van vijf verschillende continenten deel. In totaal worden er van 23 september tot en met 15 oktober 2022 ruim honderd wedstrijden gespeeld. Het grootste deel van het evenement vindt plaats in Gelderland, met Arnhem en Apeldoorn als speellocaties.

Reacties