Door Uniek Sporten Uitleen geniet Marieke weer van buiten sporten

Foto: Uniek Spoten Uitleen

Marieke is 44 jaar en woont in Arnhem. Zij heeft op zeer jonge leeftijd Cerebrale Parese (CP) opgelopen waardoor zij onder andere spastisch is en met een rollator loopt.

Sinds kort heeft ze haar grote liefde, het buitensporten, weer terug gevonden. Dankzij een handbike van Uniek Sporten Uitleen.

Op zoek naar een andere sport

Vroeger genoot Marieke van paardrijden, lekker in de buitenlucht samen met het paard. Maar ze ging studeren en stopte met paardrijden. Na een aantal jaar begon ze weer met sporten. Zij vond sporten altijd heel erg fijn. Zo startte ze met zwemmen bij Klimmendaal en ging ze fitnessen. Maar sinds kort heeft ze haar grote liefde het buitensporten weer terug gevonden. Dankzij een handbike van Uniek Sporten Uitleen.
“Ik was aan het nadenken over wat mij leuk leek om te doen. Paardrijden gaat niet meer, het is helaas lichamelijk te zwaar. Ik was op zoek naar een andere sport. Het is goed voor mijn lichaam, maar ook voor mijn geest. Tijdens het sporten kan ik mijn gedachten even op andere dingen zetten. Toen kwam ik toevallig op internet de sport handbiken tegen. Ik dacht altijd dat dat niks voor mij was. Via google kwam ik op de website van Uniek Sporten Uitleen terecht. Het leek mij direct een goed initiatief aangezien ik op deze manier niet een aantal weken, maar een aantal maanden het handbiken kon uitproberen. Zo kon ik goed proberen of het toch iets voor mij is,” aldus Marieke.

Het gevoel van vroeger is nu weer terug

Marieke vertelt verder: “Ik leen de handbike nu sinds juli. Het bevalt mij heel goed. De eerste keer ging ik alleen op pad, maar niet meteen op de openbare weg. Wat was ik moe die eerste keer. Ik heb het voorzichtig opgebouwd en nu rijd ik veel in het bos. Ik vind het weer heerlijk om in de buitenlucht te sporten. Even lekker alleen, met mijzelf, mijn gedachten en de wind door mijn haren. Het gevoel wat ik vroeger met paardrijden had, heb ik nu weer terug. Ik merk ook echt dat mijn conditie vooruitgaat door het handbiken, mijn hartslag gaat ontzettend omhoog tijdens een ritje.”

Advies aan anderen

“Maak gebruik van de Uitleen. Je kan hierdoor zoveel uitproberen. En niet voor even, maar voor zes maanden lang. Dat vind ik zo prettig. Natuurlijk is het ook belangrijk voor iedereen om te sporten. Onderwijs, een huis, een baan het is allemaal heel belangrijk, maar sporten hoort eigenlijk ook in dat rijtje thuis. Sporten moet ook een onderdeel van je leven zijn. Ik ben in ieder geval enthousiast. Ik wil na de uitleen periode dan ook zeker zelf een handbike aanschaffen. Ik heb gehoord dat je daar ook nog hulp mee kan krijgen via Uniek Sporten. Dat is prettig aangezien een aanvraag doen per gemeente verschilt. Bij sommige gemeenten is het lastig om goedkeuring te krijgen voor je sporthulpmiddel, en komen er behoorlijk wat kosten bij kijken. Maar ik ga samen met Uniek Sporten mijn best doen, dus hopelijk zie je mij nog vaak in de regio Arnhem handbiken,” aldus Marieke. Kijk naar de mogelijkheden in jouw gemeente.

Over Uniek Sporten Uiteen

Uniek Sporten Uitleen is bedoeld voor volwassenen die om te kunnen sporten zijn aangewezen op een rolstoel, handbike of loophulpmiddel.Uniek Sporten Uitleen zorgt ervoor dat mensen met een fysieke beperking sporthulpmiddelen kunnen uitproberen. Door de beschikbaarheid van sportvoorzieningen vanuit een uitleenpool, kun je uit het brede aanbod uiteindelijk de sport kiezen die het beste bij je past.
Uniek Sporten Uitleen is meer dan een uitleenservice voor de sportrolstoelen of handbikes, het is een mobiliteitsgarantie. De sporter krijgt advies over het sporthulpmiddel en het gebruik ervan. Het middel wordt persoonlijk gepast en afgesteld op je wensen en tijdens de uitleenperiode is technische service en onderhoud beschikbaar.

Reacties

Cookieinstellingen