Lingewaardse Sport- en Cultuurcoaches hebben nieuwe werkgever

Foto: Lingewaard in Beweging

De Sport- en Cultuurcoaches van Stichting Welzijn Lingewaard, wie kent ze niet? Al jaren houden ze zich bezig met het stimuleren van sport en bewegen in Lingewaard.

Je kunt hen kennen van: Sjors Sportief en Creatief, Max Vitaal, beweegtesten, walking football en handbal, het Sportcafé, het Sportakkoord en vele andere projecten. Ze ondersteunen en werken samen met onder meer verenigingen, scholen en zorgaanbieders. Onder de vlag van SWL heeft deze ‘tak van sport’ zich kunnen ontwikkelen tot waar ze nu staan.

SSL en Clink!

Inmiddels is het werkveld verrijkt met twee nieuwe organisaties, namelijk: Stichting Sportservice Lingewaard (SSL) en Clink! (voorheen de Open Academie). Waar Sportservice Lingewaard zich focust op de promotie van Sport en Bewegen en accommodatiebeheer, richt Clink! zich op cultuurpromotie en, educatie.
Om het werk van de Sport- en Cultuurcoaches een nieuwe impuls te geven en nog verder te kunnen ontwikkelen, hebben de organisaties in gezamenlijkheid met de gemeente besloten dat het werkgeverschap van de Sportcoaches in de toekomst beter past bij Sportservice Lingewaard. Clink! krijgt de ruimte om iemand aan te stellen die zich volledig op cultuur kan richten. Uiteraard zullen SWL, SSL en Clink! intensief blijven samenwerken om sport, bewegen en cultuur voor ALLE inwoners toegankelijk en laagdrempelig te houden. Zowel de personen, telefoonnummers als de inhoudelijke werkzaamheden blijven hetzelfde.

Meer informatie

Meer informatie over sport en bewegen vind je op lingewaardinbeweging.nl. Over cultuur, kijk op www.clink.nl en over welzijn (SWL), kijk op swlingewaard.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen