Ontdek de beste december cadeau’s van lokale makers

Foto: Citystores Arnhem

Ben jij op zoek naar een speciaal december cadeau voor onder de kerstboom? Bij Citystore Arnhem slaag je gegarandeerd voor het hele gezin.

We hebben een aantal unieke items van ontwerpers en ondernemers uit de stad (en regio) verzameld.

Citystore Arnhem

Citystore Arnhem biedt onderdak aan lokale makers uit de regio. Al hun producten zijn duurzaam en met liefde en aandacht gemaakt. Manager Tourist Information bij Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen Silvijn van Pinxteren vertelt: “De feestdagen zijn een uitgelezen moment om bezoekers en inwoners kennis te laten maken met de typische Arnhemse ontwerpen en producten in onze winkel. Ter inspiratie hebben we een top vijf favoriete cadeauartikelen samengesteld, waaronder interieuraccessoires en ambachtelijke zeep.”

Top 5 favoriete december cadeau’s:december cadeau's

  • 1. Houten skyline Arnhem City Shapes
    Met deze skyline aan de muur haal je een echte eyecatcher in huis. Alle gebouwen op de skyline zoals de Eusebiuskerk, Musis, de Sabelspoort en de John Frostbrug zijn zorgvuldig en met passie voor Arnhem gekozen. Daarnaast zijn ze geselecteerd voor hun historische en/of esthetische waarde. De skyline van Arnhem is heel eenvoudig en snel aan de muur te bevestigen of te presenteren op een sidetable met het bijgeleverde steuntje. Prijs: €25,-.
  • 2. Bottle Gardendecember cadeau's
    Tijn van Orsouw werkt met bestaande materialen die verschillende functies hebben. Gedurende het ontwerpproces verandert hij de betekenis van materialen en geeft het een duidelijke vorm. Zijn zoektocht naar de perfecte vorm of functie is zijn typische werkwijze. Hij werkt het liefst met natuurlijk materialen of materiaal met een verhaal. Water kan ‘vervoerd’ worden door katoendraad, flessen kunnen als waterreservoir dienen: dat inspireerde hem om deze functies en vormen samen te voegen en voilà de bottle garden was geboren. Nu kun je je eigen kruiden laten groeien en hoef je alleen maar het groeiproces te volgen. Het systeem is volledig zelfredzaam: alleen het oogsten mag je zelf doen. Prijs: €35,-.
  • 3. Zeepset Botma en van Bennekom
    De natuurlijke zepen en verzorgende producten van Botma & van Bennekom worden met de hand gemaakt van biologische ingrediënten in het zeepatelier in Duiven. Alles is vrij van SLS, parabenen, synthetische geur- en kleurstoffen, palmolie, niet getest op dieren en zo duurzaam mogelijk geproduceerd. Bovendien wordt alles met de hand gedaan: van het afwegen en mixen van de ingrediënten tot het snijden van de zepen. Zodra de zepen rijp zijn worden ze naar de Buitenplaats van Siza gebracht en verpakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Prijs: €14,95.
  • 4. Kliekjes papier van Uitgeverij Loopvisdecember cadeau's
    Bij vrijwel elk hardcoverboek dat wordt gemaakt, wordt het omslag verbonden aan het binnenwerk met een schutblad: papier in de mooiste kleuren kleuren en van zeer hoge kwaliteit. Maar er blijft natuurlijk altijd wel iets over. En dus maakte de binder in Zaandam iets moois van al die restanten: snoeperige notitieblokken die doen denken aan Engelse drop, voor al je snelle notities of lieve kattebelletjes. Stagiaire Lisette van Uitgeverij Loopvis maakte er een mooie wikkel bij en voilà! Het gewicht is maar liefst 750 gram. Prijs: €7,99.
  • december cadeau's5. StoryTile Arnhem
    StoryTiles Arnhem worden ambachtelijk gebakken in Nederland. Elke tegel vertelt een miniatuurverhaal met een grappige twist. Oud-Hollandse ontwerpen zijn verweven met designs van nu. Alle tegeltjes zijn voorzien van een ophanghaakje om als kleine kunstwerkjes opgehangen te worden. StoryTiles zijn hitte- en waterbestendig, dus betegelen in badkamer of keuken kan ook. En natuurlijk heeft Arnhem aan de Rijn haar eigen StoryTile met de iconische Eusebiuskerk en de John Frostbrug! Prijs: €27,50.

Meer (kerst)cadeau’s

Klik hier voor meer cadeaus van lokale makers of bezoek de Citystore in de Eusebiuskerk, Kerkplein 1, Arnhem.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen