Veron Ondernemers Symposium 2013 op het OBC Bemmel

Woensdag 2 oktober jl. kwamen ze samen in het OBC Essenpas (v/h Junior): ondernemers van de Lingewaardse ondernemersverenigingen Veron, DoeJeBusiness en SOL. Voor hen, maar ook voor 22 OBC leerlingen, die gekozen hebben voor de richting International Business College (IBC), was er plaats aan een van de acht thematafels. Thema’s die een echte discussie tussen generaties, juist in deze tijd, rechtvaardigen kwamen aan de orde. De ongekend grote opkomst was ook te danken aan de kort daarvoor aangetreden Lingewaardse burgemeester, mevrouw Marianne Schuurmans-Wijdeven. 

Welkom

Bert Scholten, voorzitter van Veron opende  het symposium en kwam al snel aan de praat met de burgemeester, die op haar beurt in algemene termen haar missie voor de komende periode  met ondernemend Lingewaard uiteen zette. Vervolgens sprak gastvrouw Aly Smelt (directeur OBC Bemmel, havo-vwo), samen met Bram van Deursen, namens de IBC leerlingen.

Daarna volgde een korte inleiding over het gekozen discussieconcept The World Café door Patrick Steggerda van MKB Winstpunt en innovator Jaspar Roos.

gu74nsjahoaji8z1ju1ji1mf9

The World Café

Patrick Steggerda: “we willen gevestigde ondernemers op deze manier kennis laten maken met nieuwe, innovatieve ideeën en ontwikkelingen, we willen ze daarover laten nadenken en met elkaar aan de praat krijgen. Figuurlijk ‘aan de boom schudden’.” Zo werkt dat: aan iedere tafel is een actueel thema gekoppeld, en zit een gesprekleider (gastvrouw/-heer) die het gesprek leidt en begeleidt. Aan tafel zit ook een jonge ondernemer die over dat thema juist innovatief denkt en werkt, tegengas geeft en kan vertellen uit zijn of haar eigen praktijk. 

Na elke ronde vertelt Jaspar Roos kort en bondig iets over algemene ontwikkelingen en trends die impact hebben of gaan hebben op ondernemers. Na afloop van de 3 rondes werd door de tafelleiding een korte samenvatting gegeven van wat er is gezegd, welke zaken opvielen, welke opvallende uitspraken er zijn gedaan.

dkq4j6jtmkohq9uhrv9jnwpzp

De rol van het IBC

Aan de IBC leerlingen werd gevraagd om kritisch mee te denken en hoe zij tijdens en achteraf het symposium zouden kunnen ‘opleuken’ en extra aandacht geven. Mogelijkheden genoeg: Twitteren, Facebook, foto’s en filmpjes voor Youtube etc. De leerlingen gaan zelf nadenken wat ze kunnen doen, zij komen met een voorstel. 

Ten slotte

Aan het einde van het inhoudelijke gedeelte gaf Patrick het aanbod van VERON aan: 10 ondernemers mogen met voorinschrijving meedoen aan een MKB Winstpunt Carrousel en VERON betaalt de helft! 

En toen was er het door De Smaakcateraars geweldig goed verzorgde buffet, waarvan allen, onder het genot van schitterende muziek van negen zesdejaars Vwo’ers, konden genieten.

Verenigde Ondernemers Betuwe VERON

Foto’s gemaakt door Foto Mireat, Gendt


Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen