‘Jazz blijft klinken in Arnhem’ op 13 mei met 30 jaar Jazz in Arnhem in het Posttheater

Foto: Jazz in Arnhem

In het Posttheater op zaterdag 13 mei viert Stichting Jazz in Arnhem haar 30-jarig jubileum. Het wordt een uitzonderlijk concert met een Vlaamse (super)jazzgroep in het Posttheater.

Trompettist Bert Joris, een van de toonaangevende jazzmeesters van België, treedt op samen met zijn zoon Sam Joris en zijn octet. Het Vlaamse cultuurblad Knack Focus schreef over hen: “Dichter bij Miles Davis kan een mens dezer dagen niet komen.”
Kaarten zijn nog verkrijgbaar via www.posttheater.nl.

Publiek, performers en podiaJazz

De jubilerende stichting stelt zich al sinds 1993 als doel om de jazz en de geïmproviseerde muziek in de stad Arnhem te bevorderen, voor het publiek, de performers en de podia. Stichting biedt een podium voor gevestigd en opkomend talent van nationale en soms ook internationale allure. Jazz in Arnhem spant zich in om jazz en geïmproviseerde muziek van andere podia in stad en regio zowel online als offline onder de aandacht te brengen en (met succes) met elkaar te verbinden.
Guus Tangelder, programmeur van de Jazz in Arnhem: “Sinds 1999 organiseren we zo’n acht concerten per jaar. Eerst in Musis Sacrum, daarna in Theater ’t Hof en nu in Huis van Puck. We zijn blij dat we na de dip vanwege corona nu weer op volle sterkte draaien. Kijk maar eens op www.jazzinarnhem.nl voor een indrukwekkend overzicht van bands en artiesten. Overigens, voor het jubileumconcert van zaterdag 13 mei wijken we uit naar de grote zaal van het Posttheater omdat we heel veel bezoekers verwachten.”

Bijdragen aan een aantrekkelijke stad

Met haar inspanningen wil Jazz in Arnhem bijdragen aan Arnhem als aantrekkelijke stad, met een bruisend uitgaansleven, een levendig studieklimaat en een aanlokkelijke woonomgeving. Want podia en organisaties voor geïmproviseerde muziek en jazz in en rond Arnhem worstelen om te overleven. Structurele subsidies voor de stichting Jazz in Arnhem en voor diverse jazz-formaties en bigbands zijn goeddeels vervallen. Het aanbod van jazz en geïmproviseerde muziek dreigt hierdoor op te drogen, wat zowel voor het publiek, de podia als de performers tot onomkeerbare verschraling kan leiden.
“De jonge generatie trekt weg. Er zijn te weinig podium- en doorgroeikansen.” En “Stad en regio halen er niet uit wat erin zit”, dat waren twee opmerkingen uit de Sectoranalyse die de gemeente en de provincie zelf lieten uitvoeren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen