Arnhemse Wensley Piqué en Zuhause bij Theater aan de Rijn met voorstellingen over familie

11 mei 2023, 16:55 Buurgemeente
theateraan de rijn zuhause jongenjemoeder hires williamvandervoort 50
Theater aan de Rijn
De maand mei staat bij Theater aan de Rijn in het teken van familie en het vervliegen van de tijd. De Arnhemse makers Wensley Piqué en Zuhause brengen voorstellingen over familie, liefde en de betekenis van tijd bij belangrijke momenten in het leven.
Vrijdag 12 mei gaat 'Jongen, je moeder…' van Zuhause in première en op 19 en 20 mei brengt huismaker Wensley Piqué met poppenspel een ode aan zijn Surinaamse oma in de voorstelling 'Granm’ma'.



Over de jongen, en zijn moeder

Op 8 oktober 2020 kreeg choreograaf en danser Davey Bakker, een van de twee makers van Zuhause, een telefoontje van zijn vader met de mededeling dat zijn moeder ziek was. 'Jongen, je moeder …'
is een voorstelling over omgaan met levensveranderend nieuws, plotseling volwassen worden en het vinden van kleine geluksmomenten in een beschadigde, dagelijkse situatie. Een surrealistische, muzikale dans- en teksttheatervoorstelling, waarin de tijd een andere dimensie krijgt en alles op z’n Rotterdams gaat: rauw en vol (zwarte) humor. De try-out van de voorstelling is op donderdag 11 mei; de première op vrijdag 12 mei.

Ingetogen en liefdevol poppenspel over Surinaamse oma op 20 mei

In de intieme poppenvoorstelling 'Granm’ma' (‘oma’ in het Sranantongo) verbeeldt theatermaker Wensley Piqué de laatste dagen van zijn oma. Het idee hiervoor ontstond toen hij haar voor het eerst sinds lange tijd bezocht in Paramaribo. Met ingetogen poppenspel, waarin hij volledig samensmelt met zijn personage, brengt Wensley een ode aan zijn oma en geeft hij een intiem kijkje in haar laatste dagen.
In het kader van Keti Koti zal de voorstelling van zaterdag 20 mei voorafgegaan worden door een inleidend gesprek met een gastspreker en Piqué zelf.

Nog een voorstelling op 18 mei

Op donderdag 18 mei, zie je Royalty meets The Panic of Memories van documentairefotograaf Michael Rhebergen en danser en choreograaf Mugisha Frank. Samen brengen ze een interdisciplinaire voorstelling met dans, fotografie, spoken word, film en muziek over de bloedige geschiedenis van Rwanda. Hoe worden trauma’s doorgegeven aan volgende generaties en wat is de impact hiervan?

Meer informatie

Meer informatie en ticketverkoop is te vinden op: www.theateraanderijn.nl .