NEXTgarden special

Foto: NEXTgarden

Vaak hoort de gemeente negatieve verhalen over bedrijven in de glastuinbouw. Ze zouden veel energie gebruiken en slecht betaalde arbeidsmigranten huisvesten.

De sector komt niet altijd goed in de media, maar de feiten zijn heel anders. NEXTgarden neemt een bloeiende plaats in onze gemeente in.

Meer dan bloemen

In het gebied groeien niet alleen mooie bloemen en planten, maar ook voedsel zoals aubergines en aardbeien. Ook doen ondernemers onderzoek naar nieuwe soorten bananen, omdat de oude soorten bedreigd worden door ziektes. Dat is een ramp, want veel mensen wereldwijd zijn afhankelijk van bananen als bron van voedingsstoffen.

Grote stappen gezet

Maarten van den Bos,
wethouder duurzaamheid

De ondernemers in NEXTgarden werken hard aan betere huisvesting voor hun medewerkers en gebruiken ook minder en schonere energie. Hier zijn al grote stappen gezet, zoals door het opwekken van zonne-energie. De komende jaren verwacht de gemeente hier nog veel meer ontwikkelingen in. Het gebied zorgt straks voor zoveel duurzame energie dat zij er hele Lingewaardse woonwijken van stroom en warmte mee kan voorzien.
“Als wethouder duurzaamheid ben ik onder de indruk van NEXTgarden en alle ondernemers in de tuinbouw. Een sector om trots op te zijn,” aldus Maarten van den Bos, wethouder duurzaamheid.
Voor meer informatie kijk naar: NEXTgaarden.special.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen