Stedenbouwkundig plan woningbouw Zandsestraat

Foto: Gemeente Lingewaard.zicht op plangebied

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft het stedenbouwkundigplan voor woningbouw aan de Zandsestraat in Bemmel vastgesteld.

De gemeente gaat nu de planologische procedure starten om de woningbouw mogelijk te maken. Het college gaat hierover later dit jaar een besluit nemen.

Woningbouwlocatie

De gemeenteraad heeft in juni 2021 ingestemd met de Zandsestraat als woningbouwlocatie. Voor de ontwikkeling van deze locatie heeft de gemeente een samenwerkingsovereenkomst getekend met Jansen Bouwontwikkeling BV. In februari van dit jaar zijn de bouwplannen toegelicht tijdens een inloopavond. Iedereen kon op de plannen reageren.

Inspraaknota en het plan

De gemeente heeft alle reacties na de inloopavond verzameld en beantwoord in een inspraaknota. Deze nota is samen met het stedenbouwkundig plan door het college vastgesteld. Het plan, van ongeveer 140 woningen, is geschikt voor verschillende doelgroepen zoals starters, gezinnen en senioren. Het plan bevat goedkope, betaalbare en vrije sector koopwoningen. Ook zitten er sociale- en midden huurwoningen in het plan. Belangstellenden kunnen het stedenbouwkundig plan en de inspraaknota bekijken.

Procedure

De gemeente gaat nu de planologische procedure starten om de woningbouw mogelijk te maken. Het college gaat hierover later dit jaar een besluit nemen. Als het college akkoord gaat, heeft iedereen zes weken de mogelijkheid om een zienswijze in te dienen. Over de planologische procedure houdt de gemeente nog een inloopbijeenkomst, om de procedure toe te lichten en vragen te beantwoorden. De gemeenteraad stelt uiteindelijk de planologische maatregel vast en weegt hierbij de zienswijzen mee.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen