Bewonder de expositie ‘Water dichtbij’ van Anja Leerentveld in het Watermuseum

Nu in het Nederlands Watermuseum: de bijzondere expositie 'Water dichtbij' van Anja Leerentveld. Anja Leerentveld is een geboren en getogen Arnhemse met een grote liefde voor de vijvers en beekjes van Sonsbeek. Deze fascinatie legt zij vast in prachtige experimentele beelden. Anja maakt installaties van glas, kleurstoffen en licht om zo de veelzijdigheid van het water met haar macrolens vast te leggen.

Alexei Ogrintchouk is de nieuwe chef-dirigent van Phion, Orkest van Gelderland en Overijssel

Op 8 mei maakt Phion, Orkest van Gelderland en Overijssel, bekend dat Alexei Ogrintchouk per seizoen 2023-2024 de nieuwe chef-dirigent is. De Nederlands-Russische dirigent en hoboïst Ogrintchouk is al sinds 2020 een graag geziene gastdirigent. Hij verbindt zich voor drie seizoenen, waarin hij vier producties per seizoen leidt. Op 20 mei speelt Phion in Musis in de Parkzaal. De toegang is gratis, maar reserveren is nodig.

Vrijwilligersvacature van de week: Mentoren, betrokken bij Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland

Een mentor behartigt (zoveel mogelijk) samen met zijn cliënt zijn individuele, immateriële belangen op het gebied van zorg en welzijn. Een mentor is een wettelijk vertegenwoordiger, dat betekent dat de kantonrechter een mentorschap instelt voor een cliënt die zijn eigen belangen niet (meer) goed meer kan behartigen. Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland adviseert en ondersteunt bij het zoeken van een mentor (wettelijk vertegenwoordiger) voor mensen die niet goed voor zichzelf kunnen opkomen en geen familie of anderen hebben om op terug te vallen.