Voor mensen met geheugenproblemen en mantelzorgers

Foto: SWL Mantelzorg

In het kader van NL Doet (Oranjefonds) heeft het Steunpunt Mantelzorg van SWL op 15 maart een ouderwets lekkere maaltijd geserveerd.

“Een dikke duim voor iedereen.” “We zijn goed verwend.” “Iedereen was zo lief.” Allemaal opmerkingen van deelnemers van een etentje voor mensen met (beginnende) geheugenproblemen en hun mantelzorgers.

Verrassingsei

Chefkok Willem Cornelissen kreeg hulp van vier erg enthousiaste vrijwilligers en maakte tomatensoep, ‘riefkuukses’, een stamppotje met draadjesvlees én tot slot een verrassingsei. Een ei dat hij kapot gooide op elk bord, waar een super lekkere verrassing in zat! En dat was geen kuikentje. Een ludieke en luchtige actie. En zo kan de hele avond wel genoemd worden. Want het ging er vooral om welke dingen wél nog kunnen met geheugenproblematiek. En mantelzorgers hoefden voor een keertje niet zelf te koken.

Door middel van het etentje

‘Gewoon’ uit eten gaan is voor veel mensen uit de doelgroep vaak erg lastig, zo niet onmogelijk. Door middel van het etentje kunnen ze toch iets leuks doen: samen én met elkaar. En dat zonder dat er over de geheugenproblematiek gesproken hoeft te worden. Er is wederzijds begrip voor de situatie tijdens het etentje. Dat maakt de sfeer goed en hartverwarmend. Een van de vrijwilligers zei: “Ik woon in de Wardstraat.” Daarop antwoordde één van de deelnemers: “Ik ben ook regelmatig in de warstraat.”
Ook voor de decoratie is uitgebreid gezorgd: op de placemats die de deelnemers mee naar huis mochten nemen, staan allerlei herkenbare plekken uit de gemeente Lingewaard.

Meer informatie

Meer info over het Steunpunt Mantelzorg van SWL: www.swlingewaard.nl/mantelzorg of [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen