Vanavond op donderdag 16 mei is een lezing over klimaatverandering en de effecten op het rivierengebied.
Jeroen Peters en Coen van Dijk van
Waterschap Rivierenland vertellen meer over de aanleg van de visliften: waarom is het nodig deze aan te leggen, wat zijn de ervaringen bij het bouwen geweest en welke vissen maken er nu al gebruik van?
Vispassages in de Linge
Tussen 2018 en 2023 plaatste Waterschap Rivierenland op acht locaties vispassages langs de Linge. Door deze vispassages kunnen zowel kleine poldervisjes als grote karpers en snoeken zonder belemmeringen verder trekken. De zelfdenkende vispassage (vislift) herkent elke vis die komt aanzwemmen. De vispassage kan de snelheid waarmee het water door de vispassage stroomt aanpassen aan de wensen van de vis. Zo heeft elke vis de beste mogelijkheden om te migreren.
Klimaatverandering: effecten op het rivierengebied
Het klimaat verandert. Maar wat zijn de gevolgen voor het rivierengebied? Is er in de toekomst als het droger wordt nog water genoeg voor alle gebruikers? Na de pauze vertelt Ing. Coen van Dijk, adviseur klimaatadaptatie/droogte bij Waterschap Rivierenland, hier meer over.
Praktische informatie
- De lezing op donderdag 16 mei over Klimaatverandering en de effecten op het rivierengebied is georganiseerd door Stichting Lingewaard Natuurlijk.
- Je bent van harte welkom om deze lezing bij te wonen in de Veldschuur, Sportlaan 1M Bemmel.
- De lezing begint om 20.00 uur. Inloop is vanaf 19.30 uur.
- Kosten zijn €7,50 per persoon inclusief koffie of thee. Korting voor vrijwilligers en donateurs.