Duitse verkiezingen op het Hendrik Pierson College

Foto: Ulli Bakker

Vorige week organiseerden docenten Ulli Bakker en Marie Louise Lubbers van het Hendrik Pierson College (HPC) in Zetten een speciale activiteit rond de Duitse verkiezingen van 26 september.

Ook de DIA Wahlwagen (een verkiezingsbusje van het Duitsland Instituut Amsterdam) was in de buurt om aan te sluiten.

Leerlingen Duits

Duitse verkiezingenLeerlingen met het vak Duits in 4 mavo, 4 havo, 4 vwo en 5 vwo volgden een presentatie van het DIA, de verschillende Duitse partijen en de drie belangrijkste lijsttrekkers. De Duitse politieke partijen werden met die van Nederland vergeleken, daarna werden er zes over de groepjes leerlingen verdeeld en maakten zij verkiezingsposters nadat zij gehoord hadden waar die partijen voor stonden.

Meer betrokkenheid

Door deze activiteit hopen Ulli en Marie Louise dat de verkiezingen meer gaan leven en leerlingen het gemakkelijker kunnen volgen. Dit was namelijk ook het geval bij de vorige verkiezingen in 2017. Veel leerlingen waren benieuwd naar de uitslag en konden de partijen beter plaatsen. De verkiezingsuitslag van zondag 26 september zal ook tijdens de lessen Duits nog worden besproken.

Uitwisselingen

Verder vinden beiden docenten het belangrijk dat het vak Duits zo authentiek mogelijk wordt aangeboden. Zo organiseerden zij o.a. uitwisselingen naar Dresden en Wenen, leren leerlingen uit havo 4 Duits van leeftijdsgenoten uit Wegberg en komen er gastsprekers die in de vroegere DDR opgegroeid zijn vertellen hoe ze die tijd hebben ervaren.

 

Reacties

Cookieinstellingen