Floris tentoonstelling “De Waarheid over Floris”

Het is het zover, de Floris tentoonstelling: De Waarheid over Floris. In 2014 is het 45 jaar geleden dat deze populaire serie werd opgenomen op kasteel Doornenburg en uitgezonden via de Nederlandse televisie.

Kasteel Doornenburg, of beter gezegd Oldenstein was de thuishaven van Floris en zijn metgezel Sindala. De avonturen van deze helden werden bekeken door een groot publiek. 5 Miljoen mensen keken in die tijd wekelijks naar de avonturen van deze ridder. De meest succesvolle serie ooit.

Het was het begin van de carrière van Rutger Hauer (Floris), Paul Verhoeven (regisseur) en Gerard Soeteman (schrijver). In de tentoonstelling wordt aandacht besteed aan de diverse historische feiten in de serie en hun relatie tot Kasteel Doornenburg, haar omgeving en Gelre.

Het Gestolen Kasteel ‘ is eerste aflevering van “Floris”, twaalf afleveringen werden uitgezonden van 5 oktober tot en met 21 december 1969.

Daarnaast zijn er unieke foto’s te zien uit de archieven van Beeld en Geluid, zijn er stukken te zien uit het persoonlijke archief van de heer Gerard Soeteman, zoals script, schetsen van Paul Verhoeven en foto’s van de set. Daarnaast zijn er ook diverse voorwerpen en bescheiden te zien van diverse Floris verzamelaars.

Kortom de moeite waard om een kijkje te nemen op kasteel Doornenburg. Tijdens de rondleidingen nemen de gidsen u mee in de tijd van Floris en Sindala.

De tentoonstelling duurt tot eind 2014 en is geschikt voor het hele gezin. 

Kijk hier voor meer informatie.

Foto afkomstig uit “archief Beeld en Geluid” 

 

Stichting tot Behoud van den Doornenburg

Molenstraat 6 c

6686 AA  Doornenburg

06-22850335

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen