Groots jubileumweekend De Gentenarren

Foto: Niels Sparnaaij – Foto Mireat Gendt

GENDT – zaterdag 31 januari en zondag 1 februari vieren de Gentenarren op grootste wijze hun 55 jarig jubileum. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de sporthal en de kantine op sportpark Walburgen. Zaterdagavond wordt de jubileum pronkzitting aangeboden aan Frank de Narrenprins en Annita. Zondag is de jubileumreceptie met aansluitend een groots feest voor alle aanwezigen.

Omdat Providentia op dit moment gerevitaliseerd wordt wijken de Gentenarren uit naar de sporthal. De sporthal wordt omgebouwd tot theater. Compleet met podium, decor, licht, geluid, prinsenloge, tafels, stoelen en nog veel meer.  Vele maanden al zijn de Gentenarren bezig met de voorbereidingen van dit jubileumweekend. Een prins heeft normaal zo zijn onderdanen! Maar de prins van de Gentenarren kan niet stilzitten. Frank de Narrenprins heeft zich actief ingezet bij de organisatie. Want zegt Frank; “Het gaat pas goed, als je het samen doet”.

Zaterdagavond begint de pronkzitting al om 18.00 uur. Het belooft weer een fantastische pronk te worden met veel dans, zang en cabaret. Er zijn dit jaar weer diverse verrassende optredens te verwachten Meer mogen we daar niet over zeggen. Omdat de pronkzitting al om 18.00 uur begint en daardoor ook op een vroeger tijdsstip zal eindigen, is er na afloop de mogelijkheid om nog even gezellig, onder het genot van een drankje na te praten.

Zondag 1 februari is de jubileumreceptie van het 55-jarig bestaan in de kantine van Walburgen. Vanaf 13.00 uur ontvangt het Carnavalsgezelschap om de kantine de genodigden en belangstellenden. Dus iedereen met een warm hart voor de Gentenarren is van harte welkom, met in het bijzonder oud- carnavalisten, versierders, GenteKwekers, raad van 11 leden, dansgardes en muzikanten. Er zijn veel (carnavals)verenigingen en stichtingen uitgenodigd, zowel uit Lingewaard als daarbuiten. Aansluitend op de receptie bieden de Gentenarren in de sporthal een gevarieerd programma aan met muzikale medewerking van o.a. De Bevelanders en de band Seven Days. Ook zijn er een tweetal verassingsacts. Zowel uit binnen- als buitenland!

Het wordt vast en zeker een geweldig weekend, ondanks dat de Gentenarren niet in het vertrouwde Providentia terecht kunnen. Maar dat is zoals u weet niet zonder reden. Nu de revitalisering gestart is, zijn de Gentenarren niet langer de beheerders van Providentia. De Stichting Providentia is nu beheerder en tevens verantwoordelijk voor de horeca aldaar. Dit betekent ook dat de gele munten in het toekomstige Providentia niet meer te gebruiken zijn voor consumpties. Wij wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat tijdens het jubileumweekend en de Après Ski (14 februari) voor de laatste keer de gele munten ingewisseld kunnen worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen