Kruistocht in Spijkerbroek op Kasteel Doornenburg

Foto: Kasteel Doornenburg

DOORNENBURG – Het verhaal, gebaseerd op het boek van schrijfster Thea Beckman, speelt zich af in 1212. Op een bijzondere wijze is Dolf terecht gekomen in de Kinderkruistocht die via Keulen, de Alpen en Italië naar Jeruzalem moet leiden. Dit middeleeuws avontuur wordt vertolkt door Stichting Tejatermakers.

De Kruistocht wordt ondernomen door onschuldige kinderen en een paar volwassenen. Zij worden begeleid door een aantal monniken. De voettocht is lang en de kinderen hebben veel te verduren onderweg. Honger, ziekte en kou maakt het er allemaal niet makkelijker op.  Dolf, met zijn hedendaagse kennis, neemt ongemerkt de leiding over en beschermt de kinderen. De naïeve Nicolas, aangesteld door de Monniken als leider, is zijn positie niet zeker.  Of de monniken wel te goeder trouw zijn, is de vraag. Zullen zij ooit hun eindbestemming bereiken?

Deze bijzonder mooie productie met toepasselijke zang, dans én kostuums is beslist de moeite waard. De hoofdrollen worden vertolkt door inmiddels ervaren acteurs en actrices. Ook door het ensemble zult u genieten en kennis maken met de Kinderkruistocht in de middeleeuwen.

De cast bestaat uit jongeren tussen de 6 en 18 jaar en volwassenen.

Stichting Tejatermakers brengt inmiddels haar elfde productie op de planken. Dit jaar treden zij maar liefst acht maal op, waarvan vier voorstellingen op Kasteel Doornenburg, het decor bij uitstek voor de Kruistocht in Spijkerbroek.

Een indruk van dit prachtige theaterstuk kunt u alvast bekijken op www.tejatermakersinfo.nl.

Aanvang

  • Za 13 juni 11.00  en 14.00 uur
  • Zo 14 juni 11.00  en 14.00 uur

Toegang: € 15,–  kinderen t/m 12 jaar € 10,–

Wijze van reserveren: maak het bedrag over op IBANnr NL26 RABO 030.56.33.686 t.n.v. Stichting tot Behoud van den Doornenburg o.v.v. “Kruistocht in Spijkerbroek” (ochtend – of middagvoorstelling en uw email/telnr. Betaald is gereserveerd.

Houders van een Gelre Pas zijn van harte welkom. Zij kunnen zich melden via de site van Tejatermakersinfo.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen