Zonnig lenteweer zet door

Foto: ANP

Soms is het maken van een weersverwachting een koud kunstje. De komende dagen verandert het weer nauwelijks. Een noordoostenwind voert koele zeelucht aan en de zon heeft het min of meer voor het zeggen. Frisse nachten en overdag temperaturen rond normaal.

Vanochtend moet de zon nog wat velden hoge en middelbare bewolking onder zich dulden. De wolken behoren bij een verzwakte storing die geleidelijk aan het oplossen is door invloed van een opbouwend hogedrukgebied in de buurt van Schotland. De reflecties die op de radar waarneembaar zijn zullen geen neerslag van betekenis opleveren.

Vanmiddag is het in het noorden ronduit zonnig. Het zonnige weer breidt zich in de loop van de middag naar het zuiden uit. De noordoostelijke wind is zwak tot matig en aan zee lokaal vrij krachtig. De temperatuur kent een duidelijke opbouw van noord naar zuid. Op de Wadden wordt het maximaal 10 graden, maar voelt het door de stevige wind duidelijk een stuk kouder. In het zuidoosten loopt het kwik op tot een graad of 15.

Vanavond en vannacht is het helder. In de nacht mogelijk wat nevel bij minima rond het vriespunt. In de kustgebieden blijft de temperatuur enkele graden boven nul.

Zaterdag scoort het weer hoge cijfers. Heldere blauwe luchten en dus volle bak zon. Ondanks de frisse temperaturen kun je in de zon vrij gemakkelijk verbranden, beetje insmeren is aan het begin van het bakseizoen dus geen slecht idee. Temperatuurindicatie: 10 graden op de Wadden en 15 of 16 graden in het zuidoosten. De matige wind blijft trouw uit het noordoosten waaien.

Ook zondag is het droog, maar zijn er af en toe wat wolkenvelden te verwachten. Qua temperatuur en wind verandert er weinig ten opzichte van zaterdag.

Na het weekend blijft het ronduit zonnig lenteweer. De wind houdt een voorkeur voor het noorden, waardoor ook de temperatuur weinig verandert.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen