Koningsspelen met mooi weer

Foto:

Vrijdag wordt, volgens weeronline, met een oostelijke stroming warme lucht aangevoerd en met flink wat zonneschijn wordt het al snel meer dan 20 graden. Tijdens de Koningspelen blijft het waarschijnlijk droog. Dit in tegenstelling tot vorig jaar toen de Koningsspelen op veel plaatsen verregenden.

Op veel plaatsen wordt de warmte later op de dag afgestraft met stevige buien. Hierdoor kan Koningsnacht plaatselijk goed in het water vallen.

Warme Koningsdag met kans op buien

Ook met Koningsdag houden we het niet overal droog, we blijven te maken houden met een buiig weertype. De temperatuurverwachting hangt af van de precieze koers van een lagedrukgebiedje. Op dit moment lijkt de kern ten zuiden van Nederland te passeren, waardoor de lucht relatief warm blijft en de maxima rond de 20 graden uitkomt.

Met 20 graden is Koningsdag aanmerkelijk warmer dan de allerlaatste Koninginnedag vorig jaar. Toen moesten we het met een maximumtemperatuur van 13 graden doen en de ochtend begon zelfs met slechts 2,5 graden. Wel was het droog en scheen de zon uitbundig.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen