Gratis via internet uw energieverbruik inzien

Foto:

Heeft u een slimme meter? Dan is het mogelijk om dagelijks via internet uw energieverbruik uit te lezen. Niet alleen het elektriciteitsverbruik, maar ook het gasverbruik is op deze manier inzichtelijk te maken.

Via de site www.slimmemeterportal.nl kunt u een gratis account aan- vragen.

De website werkt onafhankelijk van uw energie-leverancier en is eenvoudig te bedienen. Het verbruik wordt in grafieken weergegeven; elektriciteitsverbruik in kWh per kwartier en gasverbruik in kubieke meter per uur.

Naast het totaalverbruik wordt ook het sluimerverbruik weergegeven; dit is het verbruik van apparaten die altijd aanstaan. Door dit verbruik zichtbaar te maken kunt u al snel een deel van de energiekosten gaan verlagen.

Eigenaren met zonnepanelen krijgen ook inzicht in de elektriciteit die aan het net wordt terug geleverd. Uiteraard is dit het gesaldeerde verbruik, dus het vermogen dat door de panelen wordt opgewekt, minus het vermogen dat in uw woning wordt verbruikt.

Meer informatie over de slimme meter, www.liander.nl

Auteur: Robbert Bakker, actief lid van Lingewaard Energie. Robbert heeft zelf 30 zonnepanelen op zijn dak en verbruikt een deel van zijn zonne- stroom voor zijn elektrische auto.


Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen