Nieuw bouwplan voor locatie Weverstraat, Huissen

HUISSEN – Gemeente Lingewaard meldt op haar website dat er een initiatiefnemer gevonden is die de braakliggende locatie aan de Weverstraat in Huissen te herontwikkelen. Vorig jaar werd de plannen voor de bouw van een groot appartementencomplex op deze locatie nog door de gemeente tegengehouden omdat B&W het vier verdiepingen tellende gebouw niet vond passen in het stadscentrum.

Alvorens opdracht aan de initiatiefnemer te geven om een bouwplan te ontwikkelen heeft het college van B&W in de vergadering van 22 juli 2014 besloten de stedenbouwkundige randvoorwaarden, waaraan het bouwplan moet voldoen, vast te stellen. Het betreft afspraken over bijvoorbeeld het programma, de situering en oriëntatie van het gebouw, het bouwvolume, de ontsluiting, de inrichting van het binnenterrein etc.

d0wnsob9p6k17h4twsh9cvj84

Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over architectuur, zoals dat het pand moet aansluiten op de kenmerkende maat en schaal in de Langestraat en dat zowel een historische- als een eigentijdse vormgeving tot de mogelijkheden behoort.

De initiatiefnemer zal op basis van deze uitgangspunten een massastudie maken en vervolgens een bouwplan laten ontwikkelen. Over deze massastudie en het bouwplan wordt u te zijner tijd nader geïnformeerd volgens de gemeente. 

Foto’s: Foto van Eimeren

ba7lmrupbnetydnh93hgqri73

gluox7htvxa8g4rnluseof725

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen