Nazomerweer op komst 

Foto:

Vandaag sluit de meteorologische zomer af met en mix van buien en zonnige perioden. Vanaf morgen blijft het op de meeste plaatsen droog en in de loop van de week stijgt de temperatuur naar 23 tot plaatselijk 27 graden.

Vanmiddag trekken er buien over het land. Hierbij is in het binnenland ook kans op onweer. In de loop van de middag wordt het in de kustprovincies overwegend droog met regelmatig zonneschijn. De wind waait uit het noordwesten tot westen en is meest matig, aan zee soms vrij krachtig. De middagtemperatuur ligt tussen 18 graden op de Wadden en 20 in het oosten en zuiden van het land.

Vanavond wordt het ook in het binnenland droog met brede opklaringen. De temperatuur zakt vannacht naar circa 11 graden en lokaal ontstaat een mistbank.

Morgen is het wisselend bewolkt en blijft het op de meeste plaatsen droog. Er waait een zwakke tot matige westenwind en het wordt 19 graden op de Wadden tot 21 in het zuidwesten van het land.

Dinsdag wordt een aangename nazomerdag. Het blijft droog met een mix van wolkenvelden en zon en het wordt 20-22 graden.

Woensdag wordt het met 21-24 graden nog iets warmer en ook het aandeel zon in het weerbeeld pakt iets hoger uit.

Donderdag wordt een ronduit zonnige dag en met 23-27 graden kunnen we het stukje ‘na’ in de term nazomerweer haast wel achterwege laten.

Ook vrijdag kan nog een fraaie (na)zomerdag worden, maar daarna stijgt de neerslagkans en na volgend weekend wordt het waarschijnlijk ook weer een stukje koeler.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen