Samen stoppen met roken met Stoptober!

Foto:

Massaal stoppen met roken. Dat is het idee van de campagne ‘Stoptober’, van onder andere KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting en het Longfonds. In de maand oktober willen ze zoveel mogelijk rokers laten stoppen om de gezondheid van Nederlanders te verbeteren.

Bijna 4000 mensen hebben zich al aangemeld voor het anti-rookevenement. Zij zullen proberen 28 dagen lang zonder tabak te leven. De organisatie roept mensen op om mee te doen en zegt: “Als jij je aanmeldt, ben je succesvol.” Dat is de boodschap van de actie.
In Engeland is de campagne al een behoorlijk succes. Zo’n 9 procent van de Engelse rokers probeerden tijdens de anti-rookmaand te stoppen. Daarvan was er na vier weken nog 60 procent over. Dat is het moment dat het verschil maakt tussen tijdelijke stoppers en mogelijk voorgoed stoppen met roken. Dit meldt Telegraaf.nl.
Gijs Staverman doet mee met StopoberNL

In de Nederlandse versie van de campagne geven onder andere Daley Blind en Gijs Staverman aan hoe slecht roken voor je is. Blind noemt roken ‘zóóó een schwalbe maken’. 
Op de website van de campagne is alle informatie te vinden over stoppen met roken. Ook is er een app ontwikkeld.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen